Bani pentru bunăstarea porcinelor și păsărilor

> Beneficiarii plăților sunt exploatațiile autorizate sanitar-veterinar care își asumă voluntar angajamente în favoarea bunăstării animalelor
 

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Suceava informează că, în perioada 20 mai – 30 iunie 2014, pot fi depuse cererile de ajutor în cadrul Măsurii 2.1.5 „Plăți privind bunăstarea porcinelor” și „Plăți în favoarea bunăstării păsărilor”. Potrivit legislației europene, transpusă în cea românească, acestea vor fi acordate fermierilor care își vor asuma, în mod voluntar, angajamente privind bunăstarea animalelor pentru o perioadă de minim 5 ani, începând cu data de 1 iulie 2014. Eugen Mogoș, directorul executiv al APIA Suceava, precizează că beneficiarii Măsurii 2.1.5 se pot prezenta la Centrul Județean din Suceava, cu o singură cerere de ajutor, obiectul făcându-l exploatațiile cu cod ANSVSA. Pentru sesiunea de depunere a cererilor de ajutor organizată în perioada 20 mai-30 iunie 2014 eligibile sunt fermele noi care nu au mai avut încheiate angajamente până la data de 15 februarie 2013 pentru „pachetul porcine” și, respectiv, până pe 18 ianuarie 2013, în cazul „pachetului păsări”. Beneficiarii plăților în favoarea bunăstării porcinelor sunt exploatațiile comerciale autorizate sanitar-veterinar și exploatațiile comerciale de tip A specifice sectorului, care își asumă voluntar angajamente în favoarea bunăstării animalelor. Beneficiarii plăților în favoarea bunăstării păsărilor sunt exploatațiile autorizate sanitar-veterinar care au depus cereri de ajutor și își asumă, de bună voie, aceleași angajamente. Cererea de ajutor poate fi completată pe hârtie sau on-line de către beneficiar, individual, prin accesarea site-ului www.apia.org.ro. Aceasta va fi însoțită, obligatoriu, de copii după certificat unic de înregistrare, act de identitate, autorizația sanitar-veterinară și schița adăposturilor din exploatație. De asemenea, vor fi prezentate programul de iluminat vară/ iarnă, în funcție de tehnologia de creștere; copia după notificarea privind densitatea de animale practicată; graficele estimate anuale de populare și livrare; mișcarea anuală a efectivelor; document coordonate bancare; împuternicire și copii după actul de identitate ale împuternicitului, precum și copia declarației pe suprafață, acolo unde este cazul.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI