Inspectorii sanitari veterinari îi caută pe afaceriștii cu carne de cal pe post de carne de vită

> Controale au loc după ce, în 2013, la nivel european a izbucnit un scandal privind substituirea cărnii de vită cu cea de cabalină, suspectându-se că aceasta ar fi provenit din România
 

Inspectorii sanitari veterinari suceveni desfășoară, zilele acestea, acțiuni de control prin care urmăresc descoperirea eventualelor cazuri de comercializare de carne de cal pe post carne de vită. Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Vasile Semeniuc, lucrătorii specializați ai instituției procedează la ridicarea de probe din depozite și unități de procesare a cărnii. Controalele vor dura până la finele lunii, au loc în baza unei note de serviciu și implică toate inspecțiile sanitare veterinare din țară. Dr. Semeniuc precizează că aceasta impune „auditarea” tuturor unităților de abatorizare a bovinelor și porcinelor, respectiv de procesare a „cărnii roșii”. „Verificată este, în primul rând, existența autorizației la aceste unități de abatorizare, îndeplinirea condițiilor sanitare veterinare de funcționare, proveniența animalelor intrate în unitate, existența documentelor de însoțire pentru acestea, dar și a crotaliilor” a evidențiat Vasile Semeniuc, adăugând că vor fi controlate, de asemenea, carcasele de animale, respectarea „trasabilității”, precum și modul de ambalare și etichetare. Verificările sunt parte a programului Agenției Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor întocmit în conformitate cu indicațiile Comisiei Europene. Acțiuni de acest gen sunt organizate periodic după ce, în 2013, la nivel european, a izbucnit un scandal privind substituirea cărnii de vită cu cea de cabalină, cu suspiciunea că aceasta ar fi provenit din România.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: