Prin HG, studenții suceveni primesc o casă a culturii

Președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, recent, că cei 10.000 de studenți ai USV vor putea beneficia în scurt timp de o casă a culturii, după ce miercuri Guvernul României a aprobat o hotărâre privind înființarea Casei de Cultură a Studenților din municipiul Suceava.
 

Proiectul aprobat în cadrul ședinței de guvern prevede înființarea, în subordinea Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, a Casei de Cultură a Studenților, instituție publică care are drept scop susținerea participării comunității academice la acțiunile de afirmare a culturii naționale și recunoașterea acesteia în cultura europeană. Numărul de posturi pentru noua instituție va fi de zece, numărul maxim de posturi aprobate pentru Ministerul Educației Naționale prin HG nr. 185/2013. Finanțarea va fi asigurată din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat, iar subvențiile vor fi acordate din bugetul Ministerului Educației Naționale. „Hotărârea Guvernului României de a înființa Casa de Cultură a Studenților, în municipiul Suceava, îi va ajuta pe cei 10.000 de studenți, care urmează programele de studii ale Universității «Ștefan cel Mare», să formeze o tradiție culturală studențească prin manifestările cultural-artistice desfășurate. În felul acesta, tânăra generație va dispune de mari talente, care pot fi puse în valoare dobândind educație, își va fructifica timpul liber, pasiunile, originalitatea” a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor. Consiliul Județean Suceava susține activitățile cultural-artistice desfășurate de tinerii suceveni, deoarece reprezintă o coordonată esențială pentru contribuția deosebită a culturii studențești și a patrimoniului cultural român, a mai spus Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!