Acțiune pentru controlarea tensiunii arteriale, a glicemiei și a greutății corporale organizată de tineretul PDL

Organizația de Tineret a PDL Suceava a desfășurat, duminică, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, o amplă acțiune pentru controlarea tensiunii arteriale, a glicemiei și a greutății corporale.
 

La acțiune au participat prim-vicepreședintele PDL Suceava, Orest Onofrei, deputatul Sanda-Maria Ardeleanu, dr. Mihai Ardeleanu, dr. Ana-Maria Dominte, președintele OT – PDL Suceava, Alexandru Salup, președintele OM OT – PDL Suceava Valentin Huianu, precum și un număr mare de tineri voluntari. Potrivit dr. Mihai Ardeleanu, dacă tema altor ediții ale Zilei Mondiale a Sănătății a fost problema bolilor degenerative, aferente îndeosebi populației vârstnice, tema de anul acesta, și anume bolile transmise prin vectori, se referă la o arie mult mai largă a populației expuse contactului cu viruși, bacterii, paraziți. „Aceștia sunt vectori biologici. Alte boli transmise prin vectori sunt cele apărute ca urmare a expunerii la agenți fizici sau substanțe chimice. Revenind la vectorii biologici, contactul cu ei, fie că sunt viruși, bacterii sau paraziți, implică aglomerări umane, neprotejarea contactului dintre sănătoși și bolnavi, deoarece transmiterea acestor vectori biologici se poate face prin tuse, mâini murdare, deci condiții precare de igienă. Sloganul Zilei Mondiale a Sănătății din acest an înseamnă o preocupare deosebită pentru îmbunătățirea condițiilor de igienă, pentru consumul unei ape curate, respirarea unui aer nepoluat, consumul unor alimente necontaminate biologic” a explicat dr. Mihai Ardeleanu. La rândul său, dr. Ana-Maria Dominte a felicitat OT – PDL Suceava pentru inițiativa avută cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății și a arătat că, prin campania desfășurată, s-a dorit creșterea nivelului de informare și de responsabilizare a populației. „Ne-am axat pe trei probleme actuale de sănătate publică: obezitate, diabet zaharat și hipertensiune arterială. Sunt trei boli cu evoluție de lungă durată, generatoare de complicații cronice. Am măsurat tensiunea arterială în repaus, dozarea glicemiei din sângele capilar și măsurarea indicelui de masă corporală. Pe baza investigațiilor efectuate, s-au făcut recomandări de regim igienodietetic, de schimbare a stilului de viață, de practicare a sportului, a unei alimentații echilibrate, iar în cazurile cu modificări, trimiterea la medicul specialist” a explicat dr. Dominte.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: