A doua vizită…, un succes

Spectacolul „Două vizite” a revenit pe scena din Talcioc Cultural la invitația cotidianului Crai nou. Spectacolul se prezintă în fața publicului iubitor de teatru drept o comedie formată din două piese scurte ale dramaturgului rus A.P. Cehov, într-un singur act – „Ursul” și „Cerere în căsătorie” – într-o montare plină de entuziasm, care-ți dă palpitații.
 

Piesa „Ursul” este povestea unei văduve pusă în situația neplăcută de a plăti datoriile soțului răposat. În „Cerere în căsătorie”, un moșier se străduiește să ceară mâna fetei vecinului său, fapt care devine o înlănțuire de neînțelegeri și aventuri. Distribuția (Simona Vlad-Sabie, Florin Șerbănescu, Lucian Radu), regia și adaptarea artistică (Florin Șerbănescu) au construit atmosfera pentru o seară efervescentă. Sub deviza „De n-ar fi palpitațiile astea, altfel aș sta eu de vorbă cu dumneata!” a debutat spectacolul, în momentul în care printre emoții, bâlbe și bâlbâieli am mulțumit personal publicului care a fost alături de noi la acest eveniment. Depășind acest moment, spectacolul a fost un succes. Fiind prinși de vâltoarea scenelor și jocul actorilor, până și cei mai tineri dintre spectatori și-au țintuit atenția pe scenă. Remarcând prezența în sală a câtorva copii, actorii, emoționați și ei, ne-au spus că e una dintre cele mai grele probe: „Dacă reușim să captăm atenția copiilor înseamnă că vom fi jucat bine” (Florin Șerbănescu). Și au reușit. Emoțiile actorilor au venit și din faptul că acesta a fost un spectacol omagial, în memoria colegului lor George Crețu, care printr-un tragic accident a plecat la ceruri. George Crețu a jucat ultima oară la Suceava, în Talcioc Cultural, în piesa „Două vizite”, alături de Florin Șerbănescu și Simona Vlad-Sabie, în rolul creditorului venit să-și recupereze datoria, dar care se îndrăgostește de văduva neconsolată în „Ursul”, și în rolul moșierului, tată de fată care se vede prins la mijloc între cererea în căsătorie și tot felul de probleme de principiu care pornesc adevărate războaie de orgolii între pretendent și fata a cărui mână tocmai o ceruse, în piesa „Cerere în căsătorie”. În ciuda încărcăturii emoționale pe care au resimțit-o, Lucian Radu, Simona Vlad-Sabie și Florin Șerbănescu au fost la înălțime și au pus în scenă un spectacol frumos, care a stârnit valuri de aplauze. Tineri, frumoși, entuziaști, foarte talentați, actorii și-au făcut fani în publicul sucevean, de la cei mai tineri până la cei mai experimentați. Mulțumim pe această cale celor de la Hotel Continental Suceava și Talcioc Cultural pentru că ne-au susținut și au fost alături de noi în realizarea acestui eveniment.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: