Turiștii ucraineni ar renunța la Crimeea pentru România și Bulgaria

Președintele regiunii Cernăuți, Mihail Găiniceru, a declarat joi, la Suceava, că 30-40% din ucraineni mergeau vara în vacanță în Crimeea, dar că după anexarea acesteia la Federația Rusă aceștia își vor regândi concediile spre România și Bulgaria.
 

„Treizeci-patruzeci la sută din oamenii din Ucraina mergeau în Crimeea. Va fi în mod sigur canalizată o mare parte din regiunile centrale și de est spre România și Bulgaria” a spus Găiniceru, în cadrul unei întâlniri cu Mircea Geoană. El a arătat că în această situație ar trebui să fie condiții de trecere a frontierei simplificate, astfel încât turiștii ucraineni să nu fie blocați în vamă. Găiniceru a recunoscut că infrastructura din punctele de trecere a frontierei nu este cea mai bună, dar că ar trebui găsite soluții în sprijinul cetățenilor. „Organismele implicate ar trebui să se întâlnească pentru dezbaterea problemelor de trecere a frontierei” a spus Găiniceru. Președintele regiunii Cernăuți și-a exprimat încrederea că situația din Ucraina se va normaliza în două-trei luni și că va fi găsită o cale pentru această țară, cu sprijinul Uniunii Europene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: