Sediul Arhivelor Naționale din Suceava va fi mutat definitiv în altă locație

Sediul Arhivelor Naționale din Suceava va fi mutat definitiv în altă locație, iar în actualul spațiu urmează să fie înființat Muzeul de Artă al Bucovinei.
 

Președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că întreaga clădire în care funcționează Muzeul Bucovinei, incluzând și aripa imobilului unde își desfășoară activitatea Arhivele Naționale, va fi consolidată și modernizată printr-un proiect cu finanțare europeană. El a menționat că Ministerul Afacerilor Interne urmează să găsească o nouă locație pentru Arhivele Naționale din Suceava, mai ales că spațiul actual nu este cel mai potrivit pentru această instituție. Nechifor a explicat că Arhivele Naționale vor fi mutate definitiv într-un alt spațiu și că în aripa de clădire eliberată va fi înființat Muzeul de Artă al Bucovinei, în cadrul proiectului mai amplu de modernizare a Muzeului Bucovinei. Președintele CJ Suceava a mai declarat că în patrimoniul Muzeului Bucovinei se află lucrări de artă de o importanță deosebită, care însă nu sunt expuse în principal din lipsă de spațiu. CJ Suceava urmează să semneze, astăzi, contractul de finanțare pentru modernizarea Muzeului Bucovinei, în timp ce licitația pentru stabilirea firmei care va executa lucrarea de modernizare se află în faza finală de desemnare a câștigătorului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI