„Flori” și premii în bani pentru cele mai arătoase localități ale județului

> Proiectul „Floare de Bucovina” prevede clasificarea localităților nu numai în funcție de aspect, ci și după realizarea veniturilor proprii, starea drumurilor sau reparațiile realizate prin eforturi proprii > Localitățile vor primi 1-3 flori, iar cele de pe podium, între 15.0000 și 50.000 lei
În funcție de aspectul general, gradul de înfrumusețare și starea infrastructurii, localitățile din județul Suceava vor fi clasificate cu una până la trei flori în cadrul proiectului „Floare de Bucovina” inițiat de CJ Suceava. Regulamentul de organizare și desfășurare a concursului privind modul de evaluare, de clasificare și de desemnare a localităților câștigătoare a fost aprobat, vineri, de Consiliul Județean Suceava.
 

Între obiectivele avute în vedere se află realizarea veniturilor proprii, aspectul clădirilor, starea drumurilor, a podurilor și podețelor, iluminatul public sau reparațiile capitale realizate prin efort propriu. Evaluările vor fi efectuate de două ori în fiecare an, primăvara și toamna, iar comisia desemnată de CJ Suceava va acorda localităților între una și trei flori, în funcție de gradul de realizare a obiectivelor propuse. Totodată, dintre localitățile cu trei flori, primele trei clasate vor primi premii de 150.000 de lei, 100.000 de lei și 50.000 de lei. La intrările din localități, sub tabla indicatoare cu numele localității, va fi montat și câte un panou cu informații privind această clasificare a respectivei localități. Fondurile din care se realizează premierea vor fi asigurate din cota pentru echilibrarea bugetelor localităților prin hotărâre a CJ Suceava pentru programe de dezvoltare locală și proiecte ce necesită cofinanțare. Președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, anunțase în luna februarie inițierea acestui concurs multianual, după ce primele două locuri ale competiției Satul Cultural al României 2014, au fost ocupate de comunele sucevene Ciocănești și Poiana Stampei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: