„Artă și sacralitate” la Muzeul Satului București

La Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” București, în colaborarea instituției-gazdă cu Consiliul Județean Vrancea, Centrul Cultural Vrancea și Filiala U.A.P. Vrancea, se află deschisă din 13 martie 2014 și se bucură de vizitatori expoziția „Artă și sacralitate”.
 

Expun artiștii: Ilie Boca, Mihai Chiuaru, Onisim Colta, Dana Constantin, Șerbana Dragoescu, Suzana Fântânaru, Marin Gherasim, Alexandru Grosu, Doina Mihăilescu, Liviu Mocan, Liviu Nedelcu, Silviu Oravitzan, Aurel Vlad, Dany Zărnescu, Gheorghe Zărnescu, Victoria Zidaru (numele subliniate indicându-i pe artiștii originari din Bucovina), despre a căror personalitate și creație au vorbit la vernisaj Alexandra Titu, cercetător la Institutul de Istoria Artei al Academiei Române, în prezent profesor la Facultatea de Arte a Universității de Vest Timișoara și Facultatea de Litere a Universității București și Constantin Prut, critic și istoric de artă român, profesor la Facultatea de Arte a Universității de Vest din Timișoara. Expoziția rămâne deschisă până pe 27 aprilie 2014 și poate fi vizitată (inclusiv de sucevenii în trecere prin Capitală), între orele 9.00 și 17.00, de miercuri până duminică. Încheiem invitația cu un cuvânt de laudă pentru artistul plastic Liviu Nedelcu, directorul Centrului Cultural Vrancea din Focșani, neobosit în a aduna valori autentice și de a le implica în astfel de demersuri în beneficiul publicului iubitor de artă.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: