Din cauza lucrărilor la rețele de apă și cele de canalizare din Suceava

Străzi pline de mocirlă

În primul comandament din anul acesta organizat la sediul Primăriei Suceava pe tema intervențiilor la infrastructura subterană de alimentare cu apă și de canalizare, șeful administrației locale, Ion Lungu, le-a cerut societăților constructoare ca, împreună cu serviciile executivului, să asigure o circulație normală pe arterele afectate, cât și accesul în curțile locuințelor din zonele respective. Primarul a făcut această solicitare pe fondul reclamațiilor venite de la sucevenii care au de suferit din cauza lucrărilor începute încă de anul trecut și care nu au fost încheiate cu readucerea la starea inițială a carosabilului, cât și a celor demarate cu peste o săptămână în urmă. Pe de altă parte, Lungu a precizat că există multe străzi de pământ, care, în această perioadă de debut de primăvară, cu dezgheț și ploi, sunt pline de mocirlă.
 

„Sigur că sunt condiții grele, se lucrează la adâncime de 5-6 metri, iar cetățenii de acolo trebuie să înțeleagă că se fac niște lucrări în interesul comunității, în interesul lor. Până la urmă este necesară și o clemență din partea lor, dar, în același timp, firmele de construcții trebuie să-și facă datoria” arată primarul, exemplificând cu străzile Depoului, Dragomirna și Traian Vuia, care sunt aproape necirculabile. Lungu apreciază că graficele întocmite de constructori sunt foarte optimiste, termenul cel mai îndepărtat de finalizare a lucrărilor, pentru cele 33 de străzi pe care se intervine în prezent, fiind 30 aprilie. „Sper să fie așa, întrucât se apropie și perioada sărbătorilor de Paște și ne dorim ca, în municipiul Suceava, să avem asigurate străzi circulabile” a accentuat edilul-șef. Ion Lungu a ținut să mai arate că nu a dorit să vină cu amenințări de represalii încă din primul comandament pe tema lucrărilor POS Mediu, însă a menționat că, în condițiile în care firmele de construcții nu-și vor respecta angajamentele, ele vor fi sancționate contravențional. În total, prin POS – Mediu, în municipiul Suceava, extinderea cu circa 31,3 km a rețelelor de alimentare cu apă ar urma să se facă pe 76 de străzi, iar reabilitările au în plan 25,4 km de conducte de pe 67 străzi din toate cartierele, mai puțin centrul orașului. Rețelele de canalizare de pe 70 de artere vor fi extinse cu 32,7 km, iar cele de pe alte 15 străzi, în lungime de 6 km, vor intra în reabilitare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: