Zilele Colegiului „Nicu Gane”

În perioada 13-14 februarie, Colegiul „Nicu Gane” Fălticeni va sărbători 150 de ani de la nașterea academicianului, folcloristului și etnografului Artur Gorovei, 144 de ani de existență instituțională a școlii și 91 de ani de la dobândirea statutului de liceu.
 

Cu acest prilej vor fi organizate expoziții, dezbateri, spectacole și concursuri la care vor lua parte liceeni, foști și actuali profesori, foști elevi ai liceului, oficialități locale și județene. După cum ne-a informat directoarea Mihaela Bărbăcuț, ziua de joi, 13 februarie, este dedicată lui Artur Gorovei. La ora 10, în holul de marmură al colegiului, va avea loc vernisajul expoziției de carte și documente privind viața și activitatea lui Artur Gorovei. Jumătate de oră mai târziu, în amfiteatrul colegiului vor avea loc simpozionul „Artur Gorovei, omul și opera”, moderat de prof. Neculai Sturzu, și „O șezătoare cu… Șezătoare”. Pe 14 februarie, fiecare diriginte va susține o oră de dirigenție în prezența unui invitat – fost elev, fost profesor, o personalitate din zonă sau din marile centre culturale. De la ora 10, după intervențiile invitaților, vor fi omagiați câțiva colegi care s-au stins din viață în ultimul timp și va avea loc lansarea cărții „Educație și cultură – fundamente ale elaborării proiectului curricular la decizia școlii”. Manifestările vor fi continuate cu vernisajul expoziției de desene ale copiilor „Galeria Micului Prinț”, vernisajul expoziției de pictură „Realități (și) alternative”, a artistului plastic Gabriel Todică, și vernisajul expoziției de documente și fotografii „Istoria gimnaziului în documente”, autori Mioara și Sorin Gafencu. Înainte de masa rotundă „Chipuri în oglinda vremii” va avea loc un concert al orchestrei simfonice a Filarmonicii din Botoșani și un recital al corului „Animosi” condus de prof. Dan Sinăuceanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: