Societatea noastră culturală se mărește

Din inițiativa conducerii Societății pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina și cu sprijinul nemijlocit al intelectualilor și a conducerii școlii coordonatoare din comuna Todirești, în localitate a fost înființată o nouă filială.
 

În urma discuțiilor purtate cu distinsul prof. Mihai Bocancea, fost director coordonator al școlilor din comună, au fost determinate de acesta șapte persoane – numărul minim pentru înființarea unei filiale – să se înscrie în Societate. Dar, cu sprijinul nemijlocit al prof. dr. Lăcrimioara Cocîrlă, directorul coordonator al școlilor din comună, au aderat încă nouă cadre didactice, astfel că noua filială, deocamdată, cuprinde 16 persoane. Suntem siguri că activitatea acestei filiale va fi foarte rodnică, deoarece printre membrii ei se numără directorul coordonator, cadre didactice, primarul comunei, bibliotecara comunei și, ce este mai important, un număr de cadre didactice cu mare experiență la catedră și în activitatea culturală. Semnalez un aspect deosebit și anume că trei cadre didactice pensionare din comuna Dărmănești, care și-au desfășurat activitatea la catedră în comuna Todirești, au fost prezente la constituirea acestei filiale și-au solicitat, în scris, să activeze în această filială. Nădăjduim că, în timp, aceste trei cadre didactice vor constitui nucleul unei filiale de-a noastre și în comuna Dărmănești. Am studiat programarea activităților propuse de această filială pentru activitatea viitoare și-am aflat, cu mulțumire, că vor fi desfășurate acțiuni foarte interesante și utile comunității din Todirești, fie că este vorba despre elevi, fie maturi. Filiala Todirești a SCLRB pornește la drum cu următoarea conducere: prof. Lăcrimioara Cocîrlă (președinte), bibliotecara Cecilia Rîpan (secretar) și prof. Mihai Bocancea (membru al consiliului de conducere). Urăm succes deplin acestei filiale!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: