Suceava

Doar un procent din bugetul local alocat sportului și culturii

> „Vin oamenii și îmi reproșează că dăm banii la fotbal și la handbal, în loc să le reparăm strada pe care stau” spune primarul Ion Lungu
 

Cu toate că bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2014 al municipiului Suceava este unul de austeritate și cu orientare spre susținerea investițiilor în curs de derulare, Primăria transmite că nu vrea să nedreptățească financiar sportul și cultura. „Deși bugetul este unul de austeritate, la fel ca în alți ani, vom acorda bani și sportului, și culturii, în proporție de 1% din total. Chiar și așa s-au ivit multe discuții, oamenii venind și reclamând că dăm banii la fotbal și la handbal, în loc să le reparăm strada pe care stau” precizează edilul-șef. Lungu spune că toate activitățile sunt importante, inclusiv cele sportive și culturale, aceasta mai ales în condițiile în care învățământul are prevăzut 30% din buget local, iar energia – 14%. „Activitățile sportive și culturale trebuie să existe, pentru că sunt fenomene sociale” a accentuat Lungu. Referindu-se la ramurile sportive, șeful executivului local arată că specialiștii din subordine sunt pe cale de a pune la punct o nouă modalitate de susținere financiară a acestora, alta decât cea din fonduri publice nerambursabile, aplicată până acum, și care s-a lăsat cu intervenția Curții de Conturi. În cazul handbalului, spre exemplu, se studiază varianta asocierii între municipiul Suceava, Consiliul Județean Suceava și Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava. „Sper să găsim înțelegerea necesară și la Consiliul Județean, astfel încât să nu mai fie înregistrate nereguli și discuții. Iar dacă aceasta reușește în cazul handbalului, poate izbutim și în cazul fotbalului” a reliefat primarul, menționând că, în proiectul de buget, capitolul sport figurează cu propuneri de 2,5 milioane de lei. Aceleași previziuni valorice figurează și în dreptul capitolului cultură și culte, acestea din urmă având ca posibilă alocare 1,95 de milioane de lei, dintre care 1 milion de lei pentru lucrările în continuare de la Catedrala „Nașterea Domnului”. Acțiunile cu caracter științific și cultural s-ar putea alege cu 300.000 de lei, iar fundațiile și asociațiile ar primi, în cazul asocierii cu municipalitatea, 250.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: