15 ianuarie, zi de sărbătoare la G.P.P. „Prichindel” Suceava

Deși iarna nu ne-a prea răsfățat cu obișnuitele-i daruri, ianuarie ne aduce motive de sărbătoare; de sărbătoare a neamului și sufletului românesc.
 

Pentru toți cei ce simt și trăiesc românește, ziua de 15 ianuarie este o zi sfântă. E ziua în care gândurile dragi, recunoștința și prețuirea noastră eternă se-ndreaptă cu pioșenie și admirație profundă către ,,poetul nepereche” al românilor, către ,,domnul cel de nemurirea noastră” – Mihai Eminescu. Cu emoție și sufletu-ncărcat de dor, deschidem iarăși măiastra carte a literaturii române și Eminescu – Luceafăr drag, potrivindu-și parcă pașii alături de noi, ne însoțește pe cărarea istoriei neamului românesc ce șerpuiește lin printre plopii fără soț, pe lângă lacul codrilor albaștri, cutreierând pădurea de poveste și, poposind câteva clipe la Ipotești, ne-ndeamnă să adunăm lumină pentru suflet din străluciri de stele. Închidem ochii, dăm libertate gândului și sentimentelor și Eminescu e din nou lângă noi! La G.P.P. „Prichindel” (director, prof. Târnovan Anișoara), strălucirea Luceafărului a strâns alături „steluțe de suflet românesc” – preșcolarii din grupele „Prietenii lui Bugs Bunny” (coordonată de prof. Chelaru Elena și prof. Dunăreanu Dorina), ,,Fluturașilor” (coordonată de prof. Achihăie Sanda și prof. Dutcovici Marinela) și ,,Albinuțele harnice” (prof. Apetrei Tatiana și prof. Bordeianu Adina), cu toții dornici de a se împrieteni cu marele poet. Entuziasmați, copiii, purtând în piept ecusoane cu chipul marelui poet, au recitat poezii din lirica eminesciană, au audiat și interpretat melodii pe versuri scrise de marele poet, au vizionat un film documentar despre viața și opera poetului și au călătorit prin fascinanta lumea a cărților, în cadrul activității intitulate ,,Eminescu – poetul tuturor românilor”. Talentul interpretativ, curiozitatea, creativitatea și originalitatea fiecărei intervenții a micilor artiști au fost recompensate cu diplome și aplauze. Emoționatul eveniment sărbătorit reprezintă sămânța de cultură pe care cadrele didactice se străduiesc cu îndârjire să o sădească în sufletele și în cugetul ,,mugurilor de speranță ai poporului român”. Prof. SANDA ACHIHĂIE

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI