Intervențiile de la Casa Culturii, „o sfidare a autorităților”

Primăria municipiului Suceava s-ar putea adresa instanței pentru intervențiile pe care o firmă privată le efectuează cu încălcarea legislației în vigoare la Casa Culturii din centrul reședinței de județ.
 

Primarul Ion Lungu spune că, printre altele, la executarea lucrărilor nu s-a ținut cont de proiectul inițial. „Este o situație delicată, o să ajungem la instanță, pentru că nu este corect ce se întâmplă la Casa de Cultură. Acolo nu s-a respectat proiectul inițial, nu este autorizație de funcționare, fiind vorba despre o sfidare a autorităților” a accentuat edilul-șef. Lungu recunoaște că proprietarul spațiului în cauză este Casa Culturii și că investitorul are un contract de închiriere pe 5 ani, însă acesta nu însemnă că prevederile privind disciplina în urbanism și calitatea în construcții trebuie încălcate. „Nu vom sta cu mâinile încrucișate și vom stabili o strategie clară din partea Primăriei, împreună cu Ordinul Arhitecților. Aceasta și pe fondul declarării Casei Culturii ca monument istoric, astfel încât să controlăm cât mai bine ceea ce se întâmplă acolo” a evidențiat primarul. Ion Lungu a ținut să mai precizeze că va iniția un proiect de colaborare a municipalității cu Casa Culturii, în așa fel încât de la bugetul local să fie finanțate unele lucrări de modernizare, precum cele de la instalațiile de încălzire și ventilație, dar și de înlocuire a scaunelor din sala de spectacole. Reamintim că, la solicitarea Ordinului Arhitecților din România (OAR), Primăria municipiului Suceava a propus Ministerului Culturilor și Cultelor clasarea Casei Culturii a sindicatelor în categoria monumentelor istorice. De asemenea, de precizat este faptul că, la întâlnirea de anul trecut, de la Asociația Municipiilor din România (AMR), premierul Victor Ponta a promis transferarea caselor de cultură în administrarea autorităților locale. Proiectată de regretatul arhitect Nicolae Porumbescu, actuala Casă de Cultură a municipiului Suceava a fost construită între anii 1965-1969, fiind inaugurată în anul 1969, cu prilejul celui de-al X-lea Congres al PCR. Clasarea drept monument istoric a Casei Culturii ar pune capăt intervențiilor ilegale care se fac în interiorul imobilului, pentru lucrări la obiective de acest gen fiind nevoie de autorizații speciale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: