Desant polițienesc prin baruri și discoteci …partea a doua

Peste 100 de polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, ordine publică, secțiilor de poliție rurală și posturilor de poliție au descins în acest sfârșit de săptămână în mai multe baruri, cluburi și discoteci cu risc infracțional ridicat din mediul rural din apropierea municipiilor Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.
 

A fost o continuare a acțiunii din timpul weekendului de săptămâna trecută când, urmare a măsurilor sporite dispuse și a raziilor organizate cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale – IPJ Suceava, petrecăreții și-au văzut doar de distracție și nu și de fapte violente. În fiecare noapte, vineri și sâmbătă, între orele 23-4.30 polițiștii au descins în 12 discoteci din județ. Stabiliseră deja că în discotecile din Todirești, Zvoriștea, Dărmănești, Fundu Moldovei, Pojorâta, Moldovița, Dorna Arini, Iacobeni, Dorna Candrenilor, Vadu Moldovei, Preutești și Mălini există acel factor de risc infracțional și au acționat în consecință. Au fost organizate controale în interior, administratorii au fost instruiți cu privire la măsurile pe care trebuie să le dispună pentru siguranța activităților pe care le desfășoară. Au fost legitimate peste 1000 de persoane, în unele cazuri fiind executate și controale corporale asupra unor tineri care prezentau suspiciuni cu privire la deținerea de obiecte înțepătoare. S-a intensificat, de asemenea, frecvența patrulelor auto în zona acestor locații și se pare că întreaga acțiune a avut efectul scontat. „Urmare a acțiunilor organizate, la nivelul întregului județ nu a fost sesizată nicio agresiune în zona barurilor și discotecilor. Sperăm ca aceste acțiuni care implică o resursă umană și logistică sporită din partea IPJ Suceava să responsabilizeze tinerii, care trebuie să conștientizeze faptul că discotecile reprezintă un mediu de distracție civilizată. Totodată, atragem atenția tinerilor cu privire la consumul de alcool, situația operativă anterioară evidențiind faptul că în această perioadă a anului crește numărul celor care consumă în exces băuturi alcoolice, acesta fiind și factorul favorizant al multor infracțiuni cu violență”, a comunicat prin biroul de presă Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI