Mandat confirmat

Neașteptata apariție în arena politică suceveană a… „imberbului” Petru Luhan, tânăr-tânăr, dar cu pretenții de biografie deja bogată, a fost primită cu neascunsă reținere deopotrivă de actorii din scena politică și de spectatorii lor. Ziarul nostru nu l-a primit nici el cu prea multă bună-voință la lansarea sa politică. Iar coabitarea sa cu echipa de conducere de atunci a județului părea adesea a fi mai degrabă… căsătorie de probă. Astfel că înscrierea sa pe lista candidaților la europarlamentare părea soluția excelentă pentru partid de a-l scoate din peisajul politic local. Câteva mici „adolescentisme” și întâmplări, can-can-ice din începuturile vieții dumisale de europarlamentar, au continuat să întrețină ideea că Petru Luhan e… cam tânăr. Curând însă „prea tânărul” a dat altă dimensiune entuziasmului specific vârstei, ancorând în ape neumblate de ceilalți europarlamentari români, dispuși mai degrabă să facă în continuare în Parlamentul European politica formațiunilor care i-au trimis acolo și mai puțin politica nației, a interesului tuturor românilor.
 

Dumitru TEODORESCU

El s-a apropiat de dimensiunea spirituală a activității omenești, apropierea presupunând deopotrivă capacitate intelectuală și afectivă capabile a fi angajate într-un asemenea demers, dar și curajul de a (și) le provoca și a le transforma în forțe combatante. Activitate și efort neasumate de prea mulți europarlamentari, fie ei provenind din țări cu puternică și recunoscută tradiție culturală. Activitate și efort susținute însă și de un remarcabil simț practic, de la aducerea în prim-plan a unor idei și protagoniști culeși din lumea științei, până la actori români recunoscuți, chemați să-și susțină cauza – nu numai românească – a recunoașterii lor permanente de către societate, mai ales la vârsta senectuții, când suntem nevoiți să aflăm și să concedem că scriitorii, actorii, artiștii din toate formele de manifestare a culturii sunt ființe trăitoare, care merită să viețuiască decent și fără grijă și la vârsta bătrâneții. Sigur, este reală și câtimea de paradă pe care o presupune acest gest, politic până la urmă, al europarlamentarului bucovinean. Dar, într-o vreme în care imensei majorități a celor trimiși în parlamentele Europei nici nu le trece prin cap să se gândească la acești oameni, cu atât mai mult sunt merituoase și remarcabile activitatea și efortul europarlamentarului Petru Luhan.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI