Băieții cu jeep

Între isprăvile pe care primarul Rădăuților și le-a trecut în palmares este și scurtarea semnificativă a deplasării dinspre fosta zonă industrială de pe strada Ștefan cel Mare și (încă) actuala din cartierul Obor, prin pasajul de cale ferată din zona Gării. Cel ce vine dinspre Marginea nu mai trebuie să străbată centrul (semnalizat) al orașului, ci face dreapta, peste pasajul nou construit, de acolo urmând să abordeze mai ușor ieșirea din oraș spre Suceava. Practica utilizării acestei noi soluții pentru realizarea unei legături sigure (cu mașina, bineînțeles) între cele două zone ale orașului a adus laude edilului mai ales din partea celor ce-și conduc pe ultimul drum mortul din Obor până la cimitir, cale lungă, lungă prin centrul orașului. Aceeași practică a impus și unele ajustări, astfel că multe străduțe din perimetru au primit statutul de căi de acces unic, drumul prioritar fiind cel ce, cum scriam, leagă cele două zone industriale.
 

Dumitru TEODORESCU

Cum însă Rădăuțiul se află în centrul unui „teritoriu” cu tineri (îndeosebi) nedeprinși cu respectarea legii, ba uneori deprinși cu vădita ei „încălcare”, că-s feciori de Vicov sau de Marginea, statutul amintitelor străduțe, clar semnalizate ca fiind cu sens unic, este ignorat. Am parcurs sâmbătă noul traseu, dinspre Obor spre Ștefan cel Mare. La ieșirea de pe strada Spitalului vechi ne-am situat pe banda din stânga străzii, pentru a aborda ieșirea din oraș spre Marginea. Drumul ne-a fost însă blocat de un „gipos” care venea dinspre centrul orașului, având la volan un asemenea june, care nici nu s-a sinchisit că avea în față, mare și frumos, și pentru văzători și pentru chiori, semnul de interzis. A trebuit să așteptăm să vireze la dreapta, spre centrul orașului, mașina aflată paralel cu noi, înscrisă și ea corect pentru a aborda intersecția, ca să ne facem loc, ocolind nerușinatul din fața noastră, pentru a intra la rându-ne în intersecție. Nerușinatul s-a făcut că nu vede nimic, nimic, la un moment dat dând chiar semne de grea supărare pe noi, care ne așteptasem să-și dea seama că a devenit obstacol. Apoi a claxonat lung, ca o înjurătură adresată nouă, cei care aveam pretenții de a ne valorifica libertatea creată de semnele de circulație. Când deja intram în intersecție, a deschis portiera jeepului dumisale, scăpându-ne și neaoșa înjurătură pe care o meritam. Am rămas doar cu atâta, că nu se știe de nu avea balaurul la el și o bâtă pentru „liniștit” îndrăzneți ca noi…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: