Rezultatele simulării evaluării naționale

Situație dramatică la matematică și mediocră la română

Rezultatele obținute de elevii claselor a VIII-a, din cele 166 unități școlare ale județului la simularea examenului de evaluare națională arată că ei sunt foarte slabi la matematică și mai mult mediocri decât buni la română.
 

Potrivit situației prezentate de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, la simularea probei la limba și literatura română, unde s-au prezentat 7355 de elevi din cei 7633 existenți, 36% dintre ei au primit note sub 5, iar 30% sunt mediocri, cu note cuprinse între 5 și 7. La această disciplină, 33,7% dintre elevi au primit note peste 7, fiind 9 note de 10. La matematică, situația elevilor din ultima clasă de gimnaziu este și mai dramatică, 56,6% dintre cei 7308 elevi prezenți la testare fiind notați sub 5, iar 29% între 5 și 7. Doar 14,8% dintre participanții la probă au obținut note peste 7, 10 dintre ei fiind notați cu nota maximă. Este o situație destul de îngrijorătoare, mai ales că elevii nu au avut aceleași emoții pe care, se poate anticipa, le vor avea la examenul propriu-zis, știind că acum notele vor fi trecute doar în catalog, putând fi îndreptate și nu constituie chiar o bază pentru media de admitere la liceu. Simularea examenului de evaluare națională la clasa a VIII-a s-a desfășurat în perioada 11-14 martie a.c., în unitățile școlare cu învățământ gimnazial din județul Suceava, testările respectând prevederile metodologice de organizare și desfășurare ale examenului, în conformitate cu procedura transmisă de către IȘJ Suceava. Subiectele au fost elaborate în grupurile de lucru județene, coordonate de către inspectorii școlari de specialitate, după modelele standard publicate pe site-ul CNEE.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI