Elevi suceveni calificați la olimpiadele naționale de astronomie și științele pământului

Olimpiadele naționale de astronomie și astrofizică, respectiv de științele pământului se vor desfășura, în perioada 6-9 aprilie, la Sinaia și București, județul Suceava fiind reprezentat de 11 elevi.
 

La Olimpiada de astronomie și astrofizică vor pleca 7 elevi, coordonați de prof. Petru Crăciun, inspector de specialitate. Lotul județean este format din 3 elevi de la CN „Nicu Gane” Fălticeni, care frecventează clubul elevilor din localitate: Ema Turcu, Remus Bompa și Mircea Vacariuc, îndrumați de prof. Doina Dominte și Petru Crăciun. La olimpiadă mai participă 2 elevi de la Liceul Tehnologic „Tomșa Vodă” din Solca, Eduard Lungu și Daniel Cosovanu, îndrumători fiind Magdalena și Ilie Cosovanu. Ceilalți doi elevi participanți sunt Ionela Gâză, de la CN „Petru Rareș”, îndrumată de prof. Anca Greculeac și Petru Crăciun, și Ionuț Grădinaru, de la CN „Ștefan cel Mare”, prof. îndrumător Petru Crăciun. Olimpiada națională de științele pământului cuprinde disciplinele fizică, biologie, chimie și geografie și va fi reprezentată de 4 elevi, 3 fiind de la CN „Petru Rareș: Cosmin Glovnea (prof. îndrumători – Dana Capbun, Carmencita Obreja, Marius Cazacu și Gheorghe Lungu), Bogdan Filote (prof. Daniela Dungeanu, Gabriela Câmpan, Marius Cazacu) și Șerban Florea (prof. Daniela Dungeanu, Dana Capbun, Ramona Morar și Marius Cazacu). De la CN „Dragoș Vodă” din Câmpulung participă eleva Amalia Piticari (prof. Adina Ciobanu, Mariana Ciubotaru, Daniel Zancu și Toader Piticari). Și la această olimpiadă, coordonator al lotului județean este prof. Petru Crăciun.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: