Stres…

Un portal de specialitate, CarreearCast, a făcut publice recent – citate inițial fiind de CNBC iar apoi transmise și de agenții românești – rezultatele unei cercetări referitoare la… stresul de la locul de muncă. În SUA, nu la noi; dar este plauzibil ca, în mare, rezultatele să ni se potrivească și nouă. Nu-i de mirare, de pildă, că 73% dintre angajați au cel puțin un motiv de stres la locul de muncă, așa cum e de înțeles că, într-un top cu 10 poziții, militarii sunt găsiți a fi drept cei mai supuși stresului, alături de pompieri (dar și printre cei mai dependenți de adrenalină).
 

L.D. CLEMENT

Top în care se mai regăsesc (și citez fără a-mi permite evaluări), piloții de avioane comerciale, directorii de PR și jurnaliștii (interesant: uneori conlucrând, alteori aflați – cum cred că ar fi normal – într-o colaborare distantă; însă poate abia aceasta generatoare de stres), șoferi de taxi, polițiști. Dincolo de aceste aspecte (și surprins totuși a nu găsi aici vreo informație despre stresul șomerilor sau cel al persoanelor cu slujbe care le fac viața de azi pe mâine), am fost curios ca, direct de la sursa primară, să aflu care au fost criteriile ce au generat un astfel de clasament. Iată-le, succint: deplasările, competiția, solicitarea competenței, sarcinile cu termen strict, activitatea cu publicul (inclusiv cu grupuri numeroase), efortul fizic, mediul de lucru, riscuri (până la cele de accident și pierdere a vieții). Acum, avându-le în vedere, puteți încerca să vă cântăriți stresul…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: