Sisteme individuale de alimentare cu apă și canalizare pentru școlile sucevene

> Județul Suceava ar putea fi inclus și într-un program de încălzire a unităților de învățământ de la sate, pe bază de pompe de căldură
 

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a anunțat recent că a înaintat Ministerului Educației o solicitare prin care unitățile școlare din județ, în special cele din mediul rural, ar urma să fie incluse pe lista celor care vor fi cuprinse într-un program național de realizare a sistemelor individuale de alimentare cu apă și de canalizare. Inițiativa vine pe fondul unei informări a Direcției de Sănătate Publică, de dinainte de începerea anului școlar 2012-2013, potrivit căreia 80% din școlile din județ nu erau autorizate sanitar, respectiv 177 din totalul de 833. Cel mai prost la acest capitol stă mediul rural, cu 598 de unități școlare neautorizate, cauza reprezentând-o lipsa apei potabile curente și a grupurilor sanitare corespunzătoare. „O solicitare în acest sens am trimis înspre Ministerul Educației, ca să putem intra în programul național privind realizarea alimentărilor cu apă și canalizărilor în sistem local”, a precizat prefectul de Suceava. La rându-i, Gheorghe Lazăr, șeful Inspectoratului Școlar Județean Suceava, informează că pe lângă amenajarea de toalete moderne în școli, județul ar putea să fie inclus și într-un program de încălzire pe bază de pompe de căldură a unităților de învățământ de la sate. „Am cules date despre școlile care au sobe pe lemne, pentru a demara, la nivel național, prin Ministerul Educației, un program privind încălzirea cu pompe de căldură. Inițiativa este una bună, acest program fiind foarte important. Noi vom cere să fim sprijiniți – și vom vedea în ce măsură – și pentru demararea unui program de construcție a toaletelor pentru școlile din județ” a declarat Gheorghe Lazăr.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: