Peste 112.000 de fermieri vor vota componența celor 27 de centre locale agricole

> La nivel de județ, vor funcționa 27 circumscripții electorale, cu 114 secții de votare și 568 de membri ai acestora din urmă
 

În județul Suceava, până la această dată au fost realizate toate măsurile și activitățile prevăzute în Programul calendaristic privind înființarea camerelor agricole, transmis de Comitetul național de inițiativă, declară directorul executiv al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Vasile Schipor. Șeful DADR spune că, la nivel de județ, vor funcționa 27 circumscripții electorale, 114 secții de votare, 568 de membri în cadrul secțiilor de votare, precum și 112.857 de electori, respectiv fermieri înscriși la APIA Suceava. Pentru alegerea Camerei agricole județene Suceava au fost depuse 41 dosare ale celor 147 de candidați, documentații verificate de Comisia electorală. La acestea s-au înregistrat 9 contestații formulate de formele asociative care au înaintat dosare de candidați, precum și de fermierii individuali, după analize fiind respinși 8 candidați. Camera agricolă județeană are 25 de membri, reprezentarea fiind următoarea: asociațiile (10 membri), fermieri (3), fermierii în vârstă de până la 35 de ani (3), patronatele (2), sindicatele (2), cooperative agricole (2), ocoalele silvice private, Colegiul medicilor veterinari și cercetarea agricolă având, fiecare, câte un reprezentant. „Conform Programului calendaristic transmis de Comitetul național de inițiativă și având în vedere prevederile OUG nr. 57 din 10 octombrie 2012, privind prorogarea cu 6 luni a alegerilor camerelor agricole județene, vom sprijini această activitate până la finalizarea ei” declară Vasile Schipor. Camerele agricole județene reprezintă interesele fermierilor în relațiile cu primăriile și consiliile locale, acordă consultanță și asistență de specialitate în domeniul agricol, elaborează proiecte pentru accesarea fondurilor europene și a altor programe de finanțare, desfășoară activități privind fondul funciar și exploatarea terenurilor agricole și certifică calitatea de producător agricol. De asemenea, noua structură va oferi servicii fermierilor înscriși în registrul APIA, va ține cursuri de calificare, specializare și, totodată, va organiza expoziții, târguri și simpozioane.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: