Față de săptămâna trecută, în școli din județ

Meningita evoluează la o scară mai redusă

Meningita acută virală evoluează, în continuare, în colectivități școlare din județ, dar la o scară mai redusă, 2 copii de 8 și 12 ani fiind internați în spital cu acest diagnostic săptămâna trecută.
 

Ei sunt elevi la Școala Generală din Corni-Liteni, respectiv Școala Generală Bălăceana. Direcția de Sănătate Publică Suceava anunță că a distribuit substanțe dezinfectante la Școala Bălăceana. La ora actuală, în Secția Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava sunt internați 4 copii cu diagnosticul de meningită acută virală. În prima săptămână din octombrie au fost raportate 6 cazuri noi de meningită, 5 fiind elevi la Suceava la Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, Colegiul Economic, Colegiul „Al. I. Cuza”, Școala Generală Nr. 9 Suceava, Școala Bănești, ultimul caz fiind o fetiță care frecventează Grădinița Nr. 7 din Ițcani. Deși DSP se aștepta și săptămâna trecută la o creștere a numărului de cazuri de meningită, aceasta nu s-a întâmplat, mai ales că au fost popularizate în rândul elevilor măsurile de prevenire a bolii. Până în prezent, în județul Suceava au fost 347 cazuri de meningită, în focarul izbucnit la 31 mai.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: