Performanță

CS Ariadna Suceava a promovat în Divizia A la șah

În perioada 6-12 octombrie, complexul hotelier Euro-vacanța din Slănic Moldova a găzduit campionatul național pe echipe Divizia B la șah, unde au participat 10 cluburi sportive.
 

Municipiul Suceava a fost reprezentat de clubul sportiv Ariadna, a cărui echipă de șah a întrecut toate așteptările, făcând senzație printre participanți, conducând în clasament de la prima rundă și până la final. Și ca cititorii să-și facă idee de performanța sucevenilor arătăm că la începutul turneului CS Ariadna era cotată cu șansa a 9-a la câștigarea turneului, avându-se în vedere media coeficienților ELO ai componenților echipei. S-au desfășurat 9 runde, sistem turneu, fiecare echipă cu fiecare. Ariadna Suceava a obținut 7 victorii și 2 rezultate de egalitate, fiind singura echipă neînvinsă, realizând 16 puncte din 18, un procentaj uimitor pentru șah, de 89%. Echipa a fost formată din următorii sportivi: Taras Ioan Iulian, Chifor Ovidiu-Emanuel, Pavel Sebastian Ionuț, Dinca Ovidiu și Pânzaru Mihai, căpitanul echipei. Pe toată durata concursului s-a remarcat forța echipei, micile insuccese individuale fiind depășite imediat. Au existat și două momente dificile pentru echipa suceveană: în rundele 6 și 7, când era condusă, dar de fiecare dată a egalat situația și apoi a preluat inițiativa. Principalii adversari ai sucevenilor au fost Diana Galați, favorită la locul 1, CS Petrom Flacăra Moreni și Realitatea Huși. Succesul a fost posibil și datorită ajutorului permanent dat de Primăria Suceava și Consiliul Local Suceava, de Consiliul Județean Suceava, de Direcția Județeană de Sport și Tineret Suceava, care au susținut organizarea de turnee la Suceava sau deplasarea sportivilor clubului la turnee în țară sau străinătate și pentru care le mulțumim sincer. De asemenea, un rol important are ing. Marian Culapov, de la Palatul Copiilor Suceava, care pregătește copii pentru șahul de performanță, asigurând pepiniera șahului de performanță în Suceava. Alți sponsori sunt Iulius Mall, Galleria Mall, Luanli, Hotel Imperium, TV Plus și Intermedia, toate din Suceava. Conducerea CS Ariadna îi felicită pe componenții echipei. Clubul Sportiv Ariadna Suceava considera că această promovare în Divizia A este un succes al Sucevei și poate fi considerat și succesul unor renumiți oameni de șah din județul Suceava ca: Andrei Ghilea, maestru al sportului, Mihail Burduja, maestru al sportului, Gh. Evulet, Mircea Bobric, Costică Fodor, Dieter Klosterman, Volodea Vaisman și, nu în ultimul rând, al dlui primar Ion Lungu. Sperăm că tot mai mulți părinți își vor îndruma copiii pentru practicarea acestui sport al minții. (Ing. MIHAI PÂNZARU, președinte Club Sportiv Ariadna)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI