ISU „Bucovina” Suceava salvează tot

Anexă, buncăr, afumătoare, dar și un exaltat dintr-o fântână goală

Pompierii militari de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava au intervenit, marți, la localizarea și lichidarea a trei incendii, iar după miezul nopții – pentru recuperarea unei persoane dintr-o fântână.
 

Detașamentul de pompieri Suceava a fost alertat pe 9 octombrie, la ora 14.38, pentru a interveni la localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință particulară, situată pe strada Cernăuți, din municipiu. Pompierii s-au deplasat la locul intervenției cu o autospecială de apă și spumă, unde au constatat că ardea o anexă din lemn, cu pericol de propagare la casa de locuit. Au ars anexa, pe o suprafață de aproximativ 10 mp, și bunuri materiale dintr-un beci. Cauza probabilă a fost efectul termic provenit de la un aparat de încălzire amplasat necorespunzător. Seara, la ora 20.56, tot pompierii suceveni au fost nevoiți să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un buncăr de deșeuri menajere, pe strada Jean Bart, din cartierul Burdujeni. A fost nevoie doar de câteva secunde pentru lichidarea flăcărilor, cauza probabilă de incendiu fiind efectul termic provenit de la jarul unei țigări aruncate neglijent în buncăr. Alarma pompierilor militari de la Garda de intervenție Siret a sunat la ora 21.05, alertând militarii pentru a lichida un incendiu izbucnit la o afumătoare aparținând unui cetățean din Cândești. La sosirea pompierilor la locul intervenției, ardeau produse din carne, cu pericol de propagare la casa de locuit. Cauza probabilă de incendiu a fost flacăra provenită de la focul din afumătoare. Intervențiile pompierilor militari nu au pus probleme deosebite, ei reușind lichidarea rapidă a flăcărilor, limitând astfel efectele negative asupra populației. Nu s-au înregistrat victime. După miezul nopții, ieri adică, modulul SMURD de la Detașamentul Suceava, format din două echipaje (o ambulanță și o autospecială de descarcerare ușoară), s-a deplasat în satul Roșcani, comuna Liteni, pentru a salva o persoană dintr-o fântână. Pompierii militari au intervenit cu accesoriile din dotare, reușind scoaterea victimei din fântână. Despre ce a fost vorba: un tânăr în vârstă de 23 de ani, băut bine, se aruncase într-un puț secat, supărat pe poliție că i-ar pune în cârcă mai multe furturi decât comisese. Iar tovarășul de pahar a sunat la 112! După acordarea primului ajutor calificat, victima a fost transportată la UPU a Spitalului de Urgență Județean Suceava, apoi la… Burdujeni (a se citi Secția de psihiatrie), unde a mai fost internată, susțin surse medicale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: