De Sf. Ilie, nuntă de aur cu 34 de familii fălticenene

„Un tablou cu scara vieții…”

Sărbătoarea Sfântului Ilie a fost prilej de aniversare a nunții de aur pentru mai multe cupluri din municipiul Fălticeni. La Biserica „Sf. Ilie” a avut loc a VI-a ediție a “Nunții de aur”, la care au participat 34 de familii întemeiate în anul 1962 și care locuiesc în municipiul Fălticeni.
 

Conform tradiției, de la ultimele cinci ediții de când acest eveniment are loc în fața Sfântului Altar, nașii nunții de aur au fost primul cuplu căsătorit anul acesta, Mihai-Cătălin și Andreea-Ionela Andrei, a căror cununie civilă a fost oficiată de primarul Cătălin Coman. Însoțite de copii, nepoți și strănepoți, cele 34 de familii sărbătorite au trecut cu emoții pragul locașului de cult, iar unii dintre ei chiar au lăcrimat în timpul oficierii serviciului religios, aducându-și aminte de ziua când au depus legământul unirii pe viață. Slujba de sărbătorire a „50 de ani de împreună viețuire” a fost oficiată de un sobor de 5 preoți din protopopiatul Fălticeni. În cuvântul de învățătură, pr. paroh Ionel Marian i-a încurajat pe cei sărbătoriți să marcheze și nunta de diamant, spunându-le că… primii 50 de ani sunt mai grei. „Ați visat 50 de ani, iar acest vis a devenit o realitate. Recomand la începutul căsniciei celor care vin la Taina Cununiei să ia aminte că, prin căsătorie, eu sunt tu și tu ești eu. Unitatea care se realizează cu binecuvântarea lui Dumnezeu în fața altarului – vin doi și pleacă acasă o familie – ați îndeplinit-o cu cinste. De obicei când vin mirii la căsătorie le spun să își urmeze nașii lor. Astăzi le spun nașilor să îi urmeze pe cei sărbătoriți, să ajungă și ei la 50 de ani de căsătorie. 50 de ani de împreună viețuire reprezintă un tablou cu scara vieții și acolo, în vârful dealului, sunt reprezentați bărbatul și femeia, stând pe gânduri în care parte să coboare. E greu de urcat, e greu și de coborât, iar tabloul fiecărei familii sărbătorite are multe urcușuri, multe coborâșuri, unele mai mari, altele mai mici. Rugăciunea de astăzi este mulțumire adusă bunului Dumnezeu pentru timpul pe care dumneavoastră l-ați trăit în împreună viețuire, pentru tot ce ați realizat. Este o bucurie și pentru biserica noastră, pentru că o dată pe an avem cele mai multe mirese și miri”, a spus pr. Ionel Marian. Primarul Gheorghe Cătălin Coman i-a felicitat pe cei sărbătoriți, considerând că este un moment emoționant și pentru el. „Emoționant în primul rând pentru mine din mai multe puncte de vedere. Emoționant că pot să vă mulțumesc în primul rând pentru tot ceea ce ați făcut pentru locuitorii municipiului Fălticeni și nu doar pentru ei. Emoționant pentru că tinerii nași care sunt alături de dumneavoastră astăzi sunt prima pereche pe care am cununat-o în calitate de primar. Vreau să vă adresez o rugăminte: să fiți alături de mine în momentul în care am să sărbătoresc și eu 50 de ani de la căsătorie. Mai am doar 41. Îmi permit să vă mulțumesc în numele tuturor fălticenenilor pentru că îi reprezint în calitatea oficială pe care o am”, a spus primarul. Fiecare cuplu a primit din partea administrației publice locale o „diplomă de aur”, un cadou, un buchet de flori și un premiu de 200 de lei, după care cele 34 de cupluri au sărbătorit evenimentul la un restaurant din Fălticeni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: