LA CERNĂUȚI, DE SÂNPETRU, ÎNTÂLNIRI BUCOVINENE

Drum înmiresmat cu trandafiri Festivalului

Făcând trimitere la o veche tradiție poloneză, Zbignew Kowalski, inițiatorul și directorul Festivalului Internațional de Folclor ,,Întâlniri bucovinene”, a dat cale liberă actualei ediții, măturând-o cu un mănunchi de trandafiri.
 

Din această clipă, unii spectatori s-au mai dus să bea ,,o apușoară”, s-au mai mișcat căutând câte o umbră părelnică, dar pe scenă nu a fost pauză. S-a cântat și s-a dansat impetuos, ,,Izvorașul” din Hliboca, de pildă, părând gata să zboare cu tropoțica lui. Din mai multe aspecte de remarcat, am reține însă considerația, exemplară, sinceră, cu care artiștii s-au urmărit și s-au aplaudat unii pe ceilalți. Indiferent că se vedeau prima oară sau se reîntâlniseră, pe unii Festivalul împrietenindu-i de-a lungul anilor.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: