Cu respect față de cititori și de adevăr

Apariția, chiar astăzi, a numărului 6000 al ziarului „Crai nou” constituie pentru mine un important motiv de satisfacție. Acest sentiment este amplificat de mândria că am participat, cu gândul și cu fapta, la editarea primului număr din 25 decembrie 1989 și apoi la cel puțin jumătate din cele care au văzut lumina tiparului până acum.
 

Costache Clement

Era într-o zi de duminică, în ajunul Crăciunului. Mersul evenimentelor din acele zile tensionate ne-a mobilizat pe toți, de la redactorul-șef și până la corectori și tipografi, să renunțăm la tradiționala zi liberă și să asigurăm informație proaspătă pentru cele câteva zeci de mii de cititori pe care îi aveau cotidienele sucevene de până atunci („Zori noi” – 37 de ani și „Suceava” – două zile). Semnalul pentru maxima mobilizare a fost dat, în mod deosebit de convingător, în după-amiaza zilei de 22 decembrie, când, din inițiativa redactorului-șef Ion Paranici, a redactorului-șef adjunct Ion Nedelea și a altor câțiva experimentați mânuitori ai condeiului s-a trecut operativ la înlocuirea ziarului aflat în pregătire cu unul bazat pe o viziune nouă, eliberată de ordine „de sus” sau de „indicații de la județeana de partid”. A fost, de fapt, o atitudine cu adevărat revoluționară, deși era greu de anticipat ce urma să fie în continuare. Fără a ne declara revoluționari, cum s-au grăbit alții s-o facă, ne-am înscris, cu toată priceperea și speranța, în noul curs al istoriei, preocupați să oglindim cât mai exact realitatea din județ și din țară, să evităm exagerările și cuvintele care nu țin de sfera profesionalismului și a bunului-simț. Orientat permanent de o conducere înțeleaptă și bine cunoscătoare a potențialului oamenilor cu care lucra, colectivul redacțional a acționat, în majoritatea timpului, ca o echipă sudată, cu respect față de cititori și de adevăr, și a reușit să depășească multe obstacole (ivite sau create), să învingă, măcar în parte, numeroase greutăți și să ducă ziarul peste ani până la numărul 6000 de astăzi. În calitate de reprezentant al „gărzii vechi”, cu statut de pensionar, semnatarul acestor rânduri îi urează să aibă cât mai multe apariții și cu un conținut cât mai bun, ferit de orice fel de erori, să reușească să satisfacă mereu preferințele și exigențele firești ale cititorilor. C. CLEMENT

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: