Pentru anul academic următor

Universitatea Suceava a primit cu aproape 30% mai multe locuri bugetate la masterat

Pentru anul academic care se apropie, la studiile de masterat, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava are cu aproape 30% mai multe locuri fără taxă față de anul trecut, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului alocând 435 de locuri bugetate.
 

Aceasta înseamnă exact o creștere de 28%, din cele 435 de locuri 35 fiind pentru studenții de etnie română din Republica Moldova. La masterat mai sunt 1.070 locuri în regim cu taxă, care variază între 1.600 lei și 2.700 lei, în funcție de programul de studii de master ales. Senatul USV a aprobat repartizarea locurilor finanțate de la buget și a celor cu taxă pentru fiecare dintre programele de studii de masterat pe criteriul stimulării domeniilor prioritare și programelor de studii de master performante. În anul universitar 2012-2013, studenții vor putea alege între cele 38 de programe de studii de masterat acreditate. Facultatea cu cele mai multe locuri bugetate la masterat este Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, care are repartizate 92 de locuri fără taxă din cele 135 în total, restul fiind cu taxă. Urmează Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică, cu 74 de locuri bugetate din totalul de 500, Facultatea de Inginerie Alimentară – 150 de locuri în total, din care 56 fără taxă, Facultatea de Litere, cu 47 locuri bugetate din cele 190 repartizate, Facultatea de Inginerie Mecanică – 46 locuri bugetate, 135 în total, Facultatea de Istorie și Geografie – 35 locuri fără taxă la masterat, 185 în total. La Facultatea de Silvicultură sunt 80 de locuri în total la master, din care 30 bugetate. La Facultatea de Științele Educației sunt 10 locuri fără taxă la masterat din cele 100, tot 10 locuri bugetate fiind și la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cele 50. Cea mai mare taxă la masterat va fi percepută de Facultatea de Științele Educației – 2700 lei, urmând Educație Fizică, Litere, Silvicultură și Științele Educației, cu 2500 lei. Cele mai mici taxe sunt la Inginerie Mecanică – 1600 lei, Inginerie Electrică și Istorie și Geografie – 2000 lei, la Inginerie Alimentară taxa fiind 2100 lei. Reamintim că la studiile de licență, oferta USV pentru absolvenții de liceu cuprinde 1.136 de locuri bugetate și 2.242 locuri cu taxă, la 48 de programe de studii. Înscrierile vor începe pe 16 iulie și vor dura până pe 24 iulie, fiind întrerupte în zilele de sâmbătă și duminică. Probele de concurs sunt programate pe 25-26 iulie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: