De la 1 august

Victimele violenței în familie vor avea unde primi ajutor

De la 1 august a.c. devine funcțional, la Gura Humorului, noul centru multifuncțional destinat victimelor violenței în familie.
 

Aflăm că lucrările au fost finalizate, în prezent echipa de proiect lucrând la instalarea mobilierului, dotărilor și decorațiunilor interioare. Au fost deja identificate și câteva dintre victimele permanente ale abuzurilor, primele persoane care vor beneficia de noile servicii de asistență socială. Centrul, în care vor găsi ajutor atât adulți, cât și copii victime ale violențelor de acasă, va începe să funcționeze în baza unui proiect european în valoare de aproximativ 813.000 lei. Banca Internațională de Reconstrucție și Dezvoltare a venit cu o contribuție de peste 442.000 lei, iar Consiliul Județean, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, cu puțin peste 370.000 lei, cea mai mare parte din sumă reprezentând-o valoarea clădirii în care va funcționa centrul. “Comandament” de 12 locuri pentru femei și copii abuzați și familii marginalizate social Capacitatea de găzduire a Centrului multifuncțional destinat victimelor violenței în familie de la Gura Humorului este de doar 12 locuri, la sediul propriu-zis urmând a funcționa doar un “comandament” de a cărui muncă ar urma să beneficieze însă mult mai multe persoane aflate în nevoie. În primul rând, vor găsi adăpost aici femei abuzate, în orice fel, de soți sau concubini, copii abuzați de părinți, dar și familii marginalizate social. Un grup de asistenți sociali și psihologi îi va ajuta pe beneficiari să depășească trauma cât se poate mai bine, lucrând cu mintea lor, dar și, în mod pragmatic, ajutându-i să intre din nou în rândul lumii. De la oblojitul rănilor, până la căutarea unui loc de muncă Complet gratuit, femeile victime ale violenței partenerilor de viață vor beneficia de servicii specializate: recuperare și îngrijire medicală, inclusiv evaluare medico-legală, consiliere juridică, consiliere psihologică pentru a fi în stare să se întoarcă la o viață normală, promovarea unor programe de reinserție socială, căutarea unui loc de muncă etc. Suntem informați că va putea apela la serviciile personalului centrului și cere ajutor orice persoană din comunitate care a fost victimă a violenței în familie, în instituție urmând să funcționeze, după deschidere, și grupuri terapeutice de suport pentru femeile și chiar bărbații ce trăiesc acasă adevărate drame.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI