„Nu vom mai tolera fraudele electorale”

Prezent la Suceava pe parcursul zilei de joi, europarlamentarul PNL Norica Nicolai, care este și vicepreședinte PNL la nivel național, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că se așteaptă ca democrat-liberalii să încalce legea campaniei electorale, pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, așa cum sunt obișnuiți să facă.
 

Eurodeputatul liberal a arătat că în acest sens, se va urmări cu mare atenție și nu se vor mai tolera, ca în anii anteriori, fraudele electorale, fiind implicate toate autoritățile în monitorizarea acesteia și în încercarea de a avea o dată în România o campanie curată, onestă și în limitele legii. „Așteptările sunt mari pentru această campanie care se va încheia vineri (astăzi, n. red.), sper că pentru toată lumea, deoarece în România de obicei legea nu se respectă, iar PDL este obișnuit să fie în campanie mai ales sâmbătă și duminică. Pentru asta vom fi însă foarte vigilenți și nu vom mai tolera ceea ce s-a întâmplat în anii anteriori privind fraudele electorale. Este nevoie ca, începând cu această campanie electorală, să întronăm domnia legii în România”, a subliniat Norica Nicolai. Vicepreședintele PNL la nivel național a mai afirmat că în timpul luptei electorale, candidații USL au purtat una de construcție, pe proiecte, dar în care nu s-a putut să se ascundă de ochii opiniei publice starea în care se află acum România și care este una deplorabilă. Potrivit Noricăi Nicolai, țara noastră este singura din Uniunea Europeană în care, din 2600 de comune câte numără, doar 360 au apă și 200 de comune au și apă și canalizare, un standard al civilizației pentru care guvernarea PDL nu a făcut absolut nimic pentru îmbunătățirea lui, rămânând același, existent în 2008. În altă ordine de idei, Norica Nicolai a vrut să tragă și un semnal de alarmă cu privire la modalitatea de finanțare a unor formațiuni politice, care apelează la forme ilegale prin care să obțină bani și care trebuie să dispară. „Trebuie să înceteze sursele de finanțare ale partidelor politice de la lumea interlopă, de la traficul cu țigări și alte tipuri de produse. Vom avea în cel mai scurt timp discuții în acest sens cu autoritățile din Ucraina și Republica Moldova. Dacă vreți să știți, unul din argumentele pentru care se tergiversează intrarea noastră în spațiul Schengen ține de această situație de înflorire a contrabandei. Numai noi în România avem impresia că nu ne știe nimeni, dar la Bruxelles se știe”, a declarat europarlamentarul Norica Nicolai.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: