Coreea de Sud se arată interesată de Bucovina

Ambasadorul Coreei de Sud la București, Excelența Sa, IM Han-taek, se află în județul Suceava într-o vizită de lucru de două zile, pentru identificarea de soluții în vederea implementării unor proiecte coreene în zonă. Pe parcursul zilei de marți, Excelența Sa s-a întâlnit cu oficialitățile sucevene și a avut o discuție cu primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu, și cu prefectul Sorin Arcadie Popescu, la sediul municipalității, după care a efectuat o vizită la societatea Termica SA, unul dintre punctele de interes privind investițiile coreene de pe lista ambasadorului. În urma discuțiilor purtate cu ambasadorul Coreei de Sud, edilul-șef al orașului a declarat, într-o conferință de presă, că, pe lângă sectorul energetic, coreenii sunt interesați să dezvolte afaceri în domeniul agricol, dacă se identifică suprafețe de teren suficient de mari pentru înființarea unor ferme.
 

Lungu a arătat că în cadrul întâlnirii s-a analizat și posibilitatea unor colaborări bilaterale pe plan cultural și mai ales turistic. “Noi am prezentat toate oportunitățile de afaceri existente în municipiu și în județ, Excelența Sa urmând să le prezinte mai departe mediului de afaceri coreean, iar reprezentanții Ambasadei se vor afla în legătură permanentă cu cei ai Primăriei și Prefecturii Suceava pentru a transforma, după cum a fost și exprimarea domniei sale, discuțiile în fapte. Același lucru ni-l dorim și noi și sperăm să se întâmple cât mai curând”, a declarat Ion Lungu. Fascinat de frumusețea acestor locuri, Excelența Sa IM Han-taek a declarat că “această zonă este mirifică și cu un enorm potențial, dar din păcate nu este foarte bine cunoscută de coreeni, care reprezintă un număr important de turiști în România și care se opresc în București și în Brașov. “Trebuie să găsim soluții prin care să-i facem să vină aici, iar acest lucru este posibil doar printr-o promovare agresivă”, a conchis ambasadorul Coreei de Sud la București. Prima zi a vizitei Excelenței Sale s-a încheiat la Mănăstirea “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, unde IM Han-taek a fost așteptat de ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Astăzi, ambasadorul Republicii Coreea de Sud la București urmează să viziteze mai multe obiective turistice UNESCO din județul Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: