La Gulia, din cauza vremii

De „Joia Verde” se petrece în familie

Astăzi, în satul Gulia, orașul Dolhasca, comunitatea de romi sărbătorește „Joia Verde”, obicei păstrat de peste 70 de ani, ne informează președintele Asociației Partida Romilor Pro Europa, filiala județeană Suceava, Virgil Pohoață.
 

„Pentru că de Paște romii cântau și munceau pentru alții, ei nu puteau să se bucure de sărbătoare alături de familie. Astfel, sfatul bătrânilor a hotărât ca romii din Gulia să petreacă alături de familie în prima joi ce urmează sărbătorii. Joia Verde este un prilej de bucurie, de întâlnire cu familia și cu cei dragi, denumirea fiind dată de faptul că petrecerea are loc mereu într-o poiană înverzită de la marginea satului Gulia, unde toți membrii comunității dansează și mănâncă bucate tradiționale de Paște”, se arată în comunicatul remis redacției. „Din cauza timpului nefavorabil, anul acesta sărbătoarea nu va mai avea loc, fiecare petrecând în familie. Pe această cale, transmitem tuturor romilor din Gulia sărbători fericite și binecuvântate alături de cei dragi!” spune Virgil Pohoață.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: