Trenuri internaționale blocate la Milișăuți și Vadu Siret

Două trenuri internaționale au fost oprite, luni, în județul Suceava, la Vadu Siret și Milișăuți, după ce angajații din gările Vicșani și Dornești, afiliați la Sindicatul “Ștefan cel Mare” din CFR Infrastructură, au declanșat o grevă spontană.
 

În gările respective, au fost blocate trenurile internaționale care fac legătura dintre Sofia și Moscova. Sindicaliștii au solicitat încheierea cât mai rapidă a noului contract colectiv de muncă pentru perioada 2012-2013, plata salariilor restante, dar și plata drepturilor salariale câștigate prin intermediul hotărârilor instanțelor judecătorești. În jurul orei 17, un reprezentant al Regionalei CFR Iași a început negocierile cu angajații care protestau. Prefectul Sorin Arcadie Popescu s-a interesat de situația pasagerilor din trenul blocat în Milișăuți, cel din Vadu Siret nefiind încă intrat în țară. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că în trenul Sofia-Moscova care a fost blocat în gara din Milișăuți se aflau 20 de pasageri și 12 angajați care deservesc garnitura. Dintre cei 20 de pasageri doi erau bulgari, șapte ucraineni, opt ruși, un azer și doi americani. Printre pasageri se aflau și doi copii. Greviștii au încetat protestul la 17.30, după ce au primit banii din salariile restante.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: