„Du-te-vino” de oameni fără adăpost

28 de oameni și-au petrecut noaptea de joi spre vineri în Centrul Social „Lumină lină” al Bisericii „Sf. Vineri” din Suceava, deși din cauza gerului anunțat din ultimele zile, administratorii așteptau un val mai consistent de „chiriași”.
 

Gerul de joi noapte a fost, se pare, mai ușor de suportat pentru oamenii fără adăpost din Suceava, existând și varianta ca parte dintre ei să fi găsit alte locuri în care să doarmă sau să se încălzească peste noapte Chiar cu 28 de oameni în grijă, singurul adăpost de noapte din Suceava este aproape plin, pentru că persoanele fără adăpost vin și pleacă aduse acolo de frig și foame, pentru ca ulterior „chemarea” străzii să fie mai puternică. Când se simt din nou în siguranță, curați și sătui, mulți pleacă iar pe străzi, gata să se descurce și fără ajutor. Când dau de greu, revin, chiar cu ultimele puteri, la câțiva dintre cei care suferă de alcoolism cronic funcționând doar „pilotul automat”. Epuizați de băutură, unii adorm în pragul centrului, înainte chiar de a semna de „întrare”. „Au învățat drumul și mulți nu mai așteaptă să-i culeagă autoritățile de pe străzi, ci, atunci când le e frig, nu au unde dormi, le e foame sau dau de alte greutăți, vin și bat singuri la ușa noastră”, a spus Geanina Paveliuc, managerul adăpostului. În virtutea asocierii cu Asociația „Lumină lină”, Primăria Suceava este de mare ajutor în aceste zile, când a putut asigura oamenilor din adăpost hrană de la Cantina de ajutor social a municipalității. Cu o finanțare de 50.000 de lei, primăria asigură plata cheltuielilor de cazare a oamenilor fără adăpost, cu serviciile și utilitățile din centru, masa ce vine în completarea celei ce se poate asigura chiar din bucătăria adăpostului, echipamente necesare etc.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: