Majoritatea democrat-liberală a respins comisia pentru analizarea eventualelor nereguli din salubritate

Proiectul de hotărâre privind constituirea unei comisii de analiză a contractelor în derulare cu firma bucureșteană Rosal Grup nu a trecut de votul aleșilor locali. Invocând transparența, Ovidiu Donțu (PSD), unul dintre cei 7 inițiatori, a rugat plenul să se exprime în favoarea înființării comisiei: „Eu am să vă rog, cu foarte multă seriozitate, dacă nu aveți nimic împotrivă din punct de vedre al transparenței, să votați o comisie care să analizeze fără patimă lucrurile susținute în proiectul de hotărâre”.
 

Printre altele, comisia urma să stabilească fundamentul indexării, de la 1 ianuarie 2011, cu 60% a taxei de salubritate, procedând și la disecarea contractelor semnate de Primăria Suceava cu operatorul Rosal Grup București în anii 2004 și 2007, precum și a actului adițional prin care cel din urmă a fost prelungit, fără a fi organizată, însă, o nouă licitație. Primarul Ion Lungu și-a declarat disponibilitatea pentru înființarea comisiei respective, la fel cum s-a întâmplat și în cazul firmei de termoficare. „Nu vreau să intru în coliziune cu inițiatorii. Așa cum s-a făcut o comisie la Termica, vom face una și pentru Rosal. Vrem să clarificăm situația, însă numai să fim onești”, a spus edilul-șef. Lungu a ținut să pună în vedere că nu a existat nicio majorare de tarife a taxei de ecologizare, așa cum susțineau inițiatorii proiectului. În ceea ce privește legalitatea licitațiilor, șeful municipalității a subliniat că încadra-rea în lege a acestora a fost constatată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Curtea de Apel Suceava, motiv pentru care, în principiu, o analiză efectuată de o comi-sie a Consiliului Local nu ar mai fi justificată. „Haideți să facem o comisie corectă, obiectivă, dar nu pătimașă, formată atât din consilieri ai puterii, dar și ai opoziție, să clarificăm lucrurile de acolo. Sunt, însă, multe chestiuni spuse din avion, din legendă, electoral”, a punctat primarul Ion Lungu. La vot, proiectul de hotărâre privind constituirea acestei comisii a fost însă respins, cu 15 opțiuni „împotrivă”, 6 voturi „pentru” și o abținere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: