„În Unire e putere”

Biblioteca Municipală „G.T. Kirileanu” Vatra Dornei, ținând să-și onoreze inscripția de pe frontispiciu, a organizat în colaborare cu Școala Nr. 2, Școala Nr. 4, oameni de cultură dorneni, profesori, învățători, elevi și părinți, evocarea istorică „În Unire e putere” pentru a sărbători mărețul eveniment al Unirii Principatelor Române – Moldova și Țara Românească de la 24 ianuarie 1859. Activitatea s-a desfășurat în sala Biblionet a bibliotecii.
 

Mai multe materiale, „Unirea, moment crucial în istoria neamului”, „Considerații privind aspecte culturale ale Unirii”, „Unirea principatelor române” au fost prezentate de profesoarele Victoria Ostaficiuc, Caliopia Pintilie și bibliotecar Simona Iftimuț. A fost susținut un moment artistic cu titlul „Hai să-ntindem Hora Mare” de elevi în costume populare de la Școala Nr. 2, clasa I – Step by Step, îndrumați de înv. Daniela Ciuhlău și Mihaela Nimigean, iar un grup de elevi ai clasei a VI-a B de la Școala Nr. 4, îndrumați de prof. Gruia Ungurian, a recitat poezii dedicate Unirii. Din public au avut loc câteva intervenții. Dna prof. Paraschiva Abutnăriței a subliniat printre altele că „Unirea a fost visul de aur al românilor”. Prof. Gruia Ungurian a prezentat o creație recentă a sa dedicată marelui eveniment național, iar prof. Tațiana Vlad Guga a apreciat programul dedicat Unirii, menționând faptul că „ideea de Unire trebuie să fie adânc implementată în sufletele noastre”. Biblioteca dorneană a organizat și o expoziție de carte tematică sub genericul „Unirea – visul de veacuri al românilor”, realizată de bibliotecar coordonator Nicoleta Todașcă, activitatea încheindu-se cu Hora Unirii, interpretată de toți cei prezenți.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: