La autoturisme și tractoare

Programul „Rabla”, în prelungiri

Agenția pentru Protecția Mediului Suceava anunță prelungirea termenelor de valorificare a tichetelor valorice pentru programul „Rabla” destinat atât autoturismelor, cât și tractoarelor.
 

Potrivit prevederilor inițiale, tichetele în cauză puteau fi obținute de la firmele de colectare până pe 21 noiembrie, iar proprietarii erau obligați să le utilizeze, prin depunere la producător, până la 23 noiembrie. Pe de altă parte, producătorul avea ca termen limită de înaintare a cererii de decontare data de 25 noiembrie, decontul efectiv operându-se în 12 decembrie. Ca urmare a solicitărilor venite din partea proprietarilor de vouchere, Ministerul Mediului a decis modificarea termenelor. „În continuare, tichetele valorice se eliberează de «rematuri» până pe 21 noiembrie, utilizarea acestora se va face până pe 12 decembrie, ultima cerere de decontare din cadrul programului se va depune pe 15 decembrie, iar decontarea se va efectua până la 23 decembrie”, declară directorul executiv al AMP, Vasile Oșean, atenționând că după acest termen voucherele își pierd valabilitatea, acestea devenind inutilizabile. Oșean a subliniat că prelungirea este valabilă pentru ambele componente ale programului „Rabla”, atât pentru autoturisme, cât și pentru tractoare. În acest din urmă caz, startul s-a dat abia în septembrie, iar numărul de solicitări nu este considerat la nivelul așteptărilor. Reamintim că valoarea primei de casare este de cel mult 17.000 lei, fără ca aceasta să depășească 40% din prețul de achiziție, fără TVA, al tractorului sau al mașinii agricole autopropulsate noi. Cei care au casat o mașină mai veche de 10 ani au primit un tichet cu valoarea de 3.800 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: