Din cauza crizei, mai puține deșeuri la agenții economici

Mulți dintre agenții economici din municipiul Suceava nu mai prezintă municipalității raportările lunare privind situația gestionării deșeurilor reciclabile și refolosibile.
 

Așa arată șeful compartimentului specializat al executivului, Mihai Hostiuc, care spune că, potrivit contractului semnat, raportările respective și predarea deșeurilor către operatorul de salubritate Rosal sunt obligatorii. Hostiuc subliniază că preluarea de la punctele individuale se face doar în contul taxei de ecologizare pe care o plătesc agenții economici, de la aceștia nepercepându-se nicio sumă suplimentară. Chiar și așa, în ultima perioadă, cantitățile adunate au scăzut în mod considerabil, una dintre variante fiind diminuarea vânzărilor de produse, alta luând în calcul valorificarea pe cont propriu, în afara cadrului contractual, a deșeurilor. „Am avut o colaborare foarte bună cu agenții economici. Din păcate, cu unii aceasta s-a stricat în ultima perioadă, nemaifăcându-se raportarea lunară obligatorie a cantității colectate și predate separat. Ori s-au diminuat cantitățile, ori, bănuiesc, agenții economici în cauză ar fi putut avea o inițiativă pe cont propriu, valorificând deșeurile în altă parte. Acest lucru este ilegal, întrucât se iese în afara contractului semnat cu Primăria”, a declarat Mihai Hostiuc. Printre marii operatori care se află în această postură, ca exemplu sunt dați Dede-man, Mopan, Consuc, McDonald’s, Betty Ice etc., cărora le-au fost trimise adrese prin care li se solicită lămurirea situației.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI