Și anul acesta, pe 24 septembrie

Sucevenii responsabili sunt invitați la Ziua de Curățenie Națională

Cel mai mare proiect de implicare socială din țară, “Let`s Do It, Romania!” continuă și anul acesta la Suceava, la fel ca în toată țara, 24 septembrie fiind Ziua de Curățenie Națională în afara orașelor.
 

Proiectul de anul acesta a fost lansat ieri la Prefectura Suceava, partener în desfășurarea lui, în prezența subprefectului Angela Zarojanu, a unor reprezentanți ai CJ, instituție de asemenea partener în proiect, și ai altor instituții implicate, precum Direcția Silvică, IPJ, Universitatea Suceava – Facultatea de Geografie, agenți economici. „Ne bucurăm că de aici a pornit acest proiect, pentru că instituția prefectului a fost anul trecut implicată și îl va sprijini și anul acesta. Este momentul să fim responsabili în ce privește respectul pentru mediul înconjurător și sper ca proiectul să aibă o mai mare amploare ca anul trecut Anul acesta sperăm să atragem cât mai mulți voluntari, anul trecut ne-am bazat mai mult pe tineri, dar anul acesta vrem să atragem mai mulți adulți, pentru că ei sunt cei care fac educație”, a spus subprefectul. Anul acesta, “Let’s Do It, Romania!” și-a propus să mobilizeze cât mai mulți români pentru a curăța mormanele de gunoi din arealele naturale ale țării, într-o singură zi. Dacă anul trecut județul Suceava a avut circa 2000 de voluntari care s-au implicat, coordonatorii locali ai proiectului și-au propus să adune vreo 5000, dar nu numai pentru activitatea de curățenie propriu-zisă, ci și pentru cartare, adică stabilirea unor hărți cu zonele de ecologizare, cartare care se va face printr-o metodă nouă, anul acesta, pe bază de grinduri. Proiectul a fost inițiat în România în 2010, la nivel internațional anul de început fiind 2008, iar țara de desfășurare – Estonia. Este cel mai mare proiect de implicare socială care se desfășoară în afara orașelor, iar activitățile de anul acesta le vor pregăti pe cele de la anul, când se va desfășura „Let’s Do It World”. Anul trecut s-au strâns 55.000 de saci de gunoi în toată țara Potrivit coordonatorilor, anul trecut peste 200 000 de voluntari au participat la curățenia de pe 25 septembrie 2010, din toate cele 41 de județe ale țării. S-au strâns peste 55 000 de saci de deșeuri. Anul acesta, proiectul are ca obiectiv să depășească recordul stabilit anul trecut și să mobilizeze 500 000 de voluntari în ziua de 24 septembrie. În afara obiectivului principal, de curățare a țării de deșeuri, proiectul are și o importantă componentă de educare și responsabilizare a populației, în ceea ce privește grija față de mediul înconjurător. La nivelul județului Suceava, coordonator de activități „Let’s Do It, Romania” este Clubul Eco-montan “Origini Verzi” Suceava, organizație care, în parteneriat cu Instituția Prefectului Județului Suceava, Consiliul Județean Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Direcția Silvică Suceava și Inspectoratul de Jandarmi Suceava, își propune să mobilizeze cetățenii pentru curățarea județului de deșeuri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: