Primarul Lungu amenință cu blocarea plății către constructorul ISPA de pe componenta de apă

➢ „Am un principiu în viață, potrivit căruia totdeauna trebuie lăsat loc de bună ziua, însă m-am săturat să-mi tot bat gura cu TMUCB”, a declarat Ion Lungu
 

Ion LUNGU

Primăria Suceava ar putea cere blocarea plăților către firma care lucrează la reabilitarea sistemului de alimentare cu apă în cadrul Programului ISPA. Șeful municipalității, Ion Lungu, a pus în vedere această alternativă reprezentantului constructorului TMUCB, societate care, după ce în urmă cu o săptămână se angajase la finalizarea reparării străzilor distruse de săpături, nu s-a ținut de promisiune. La comandamentul de ieri, de la sediul executivului, edilul-șef s-a arătat nemulțumit de încălcarea angajamentului, mai ales că până la linia de finiș a lucrărilor mai sunt doar 9 zile. Primarul a remarcat că, excepție făcând strada Cuza Vodă – care a fost prost betonată într-o primă fază și care trebuie refăcută –, în rest este vorba despre porțiuni de carosabil de doar câțiva metri fiecare. „Voi face o sesizare, o scrisoare la Ministerul Finanțelor Publice, la Direcția de Infrastructură care coordonează proiectele de tip ISPA și care dă banii, să nu le mai plătească celor de la TMUCB sumele cuvenite. Totuși, cred în maturitatea lor, că vor găsi soluții pentru repararea acestor «codițe». Este vorba despre suprafețe mici, în afară de strada Cuza Vodă, care trebuie refăcută în totalitate. Am un principiu în viață, potrivit căruia totdeauna trebuie lăsat loc de bună ziua, însă m-am săturat să-mi tot bat gura cu TMUCB”, a declarat Ion Lungu, care, în cele din urmă, și-a călcat pe inimă și a mai dat un termen-limită, respectiv sfârșitul acestei săptămâni. Reamintim că asociația de firme TMUCB & Energ Termorom a fost „taxată” cu 3 amenzi de 2500 de lei. În urma licitațiilor, concernul din București a reabilitat sistemul de alimentare cu apă pentru suma de 14,89 milioane euro. Intervențiile din programul ISPA au demarat în prima jumătate a anului 2008 și trebuiau să ajungă la linia de finiș la data de 31 decembrie 2010. Întrucât termenul nu a fost respectat, autoritățile sucevene au obținut o derogare până la 30 iunie 2011.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: