„O întâlnire așteptată, dorită de mult timp de comunitatea academică suceveană”

➢ Poziția ministrului Funeriu, la întâlnirea de duminică avută cu universitari suceveni, este că „soarta universității depinde de noi, de ce vrem noi să facem la nivelul programelor de formare. Ierarhizarea universităților este o aberație, dar clasificarea acestora și ierarhizarea programelor de studiu devin condiții”
 

Universitatea Stefan cel Mare

Ministrul educației, Daniel Petru Funeriu, a plecat „cu cele mai bune impresii” în urma vizitei pe care a făcut-o, duminică, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, susține prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, cadru didactic în cadrul instituției sucevene de învățământ superior. Potrivit cadrului didactic universitar, ministrul educației a vizitat Universitatea din municipiul reședință de județ după ce, în prima parte a zilei, a participat la Gala olimpicilor suceveni găzduită de Complexul “Conacul Domnesc” din Suceava, și s-a arătat impresionat de infrastructura instituției sucevene de învățământ superior, precum și de calitatea evenimentelor care se desfășoară la nivel local, pe plan școlar. „Deși era duminică după-amiază, ministrul s-a putut întâlni cu rectorul universității și cu decanii facultăților din USV. O întâlnire așteptată, dorită de mult timp de comunitatea academică suceveană. S-au discutat probleme legate de implementarea noii Legi a Educației Naționale (LEN). Au fost voci care au apreciat textul legii, avertizând totodată asupra importanței unei judicioase implementări. Ministrul și-a exprimat bucuria de a putea dialoga cu reprezentanții comunității academice sucevene, manifestând o totală disponibilitate pentru dialogul constructiv ce s-ar fi prelungit mult mai mult dacă nu am fi fost constrânși de rigorile agendei. Ministrul a mulțumit tuturor cadrelor didactice, conducerii universității pentru efortul de a răspunde solicitărilor MECTS în această perioadă. A vorbit despre stadiul metodologiilor care vizează învățământul superior, a dat exemple concrete de bune practici, exprimând tranșant așteptările Guvernului legate de modernizarea sistemului de educație. A fost invitat la dialog, punctând asupra unor aspecte tehnice ce țin de implementarea LEN. A remarcat în cursul vizitei prin universitate importanta bază materială de care dispune universitatea din Suceava, s-a interesat de domeniul specializării Compatibilitate Electromagnetică”, arată Sanda-Maria Ardeleanu pe blogul personal. La finele vizitei, prof. univ. dr. Sanda Ardeleanu i-a spus ministrului Funeriu că speră să plece de la Suceava cu argumente în plus pentru susținerea învățământului superior din Bucovina, amintindu-i de consorțiul internațional din care face deja parte Universitatea suceveană. “Domnul ministru mi-a răspuns ferm că soarta universității depinde de noi, de ce vrem noi să facem la nivelul programelor de formare. Ierarhizarea universităților este o aberație, dar clasificarea acestora și ierarhizarea programelor de studiu devin condiții «sine qua non» pentru o nouă calitate a pregătirii absolvenților de învățământ superior din România. Vizita domnului Funeriu a contat foarte mult pentru Universitatea suceveană”, consideră Sanda-Maria Ardeleanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: