Pentru discuții cu autoritățile și cu fermierii

Dacian Cioloș vine acasă la „maestrul” lui

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloș, și mai mulți membri ai Directoratului General pentru Agricultură (DG AGRI) vor vizita județul Suceava, cu începere din data de 30 iunie, vizita urmând a se finaliza pe data de 3 iulie.
 

Scopul anunțat al acestei vizite este, după cum am mai informat, discutarea unor probleme din sectorul agricol cu autoritățile județene și cu o serie de fermieri din județ. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a promovat un proiect de hotărâre privind aprobarea cheltuielilor prilejuite de vizita acestora în județ, în care se menționează că toate cheltuielile realizate cu această ocazie se vor încadra în limitele bugetului aprobat în anul în curs și în categoriile promovare și suveniruri. În nota de fundamentare a hotărârii ce va fi supusă dezbaterii CJ Suceava în ședința de astăzi, Gheorghe Flutur arată că dezvoltarea spațiului rural constituie pentru județul Suceava, de departe, una dintre cele mai importante priorități, deoarece reprezintă un cadru propice pentru revigorarea meseriilor tradiționale, promovarea obiceiurilor, a mediului natural, a identității culturale, existând premisele obținerii de beneficii economice importante pentru comunitate. „Dezvoltarea rurală în context european a ridicat și va ridica, încă, multiple probleme atât specialiștilor, cât și simplilor agricultori, motiv pentru care am considerat oportună și necesară invitarea în județul Suceava, în perioada 30 iunie – 3 iulie 2011, a unor membri ai Comisiei de Agricultură (DG AGRI), în frunte cu comisarul european Dacian Cioloș”, se mai spune în motivarea hotărârii de CJ. Șeful executivului județean este de părere că această vizită a membrilor DG AGRI va oferi posibilitatea unui dialog real cu factori de răspundere în domeniul agriculturii europene, în cadrul căruia vor putea fi expuse problemele actuale sau cele de viitor, legate atât de finanțările prezente din domeniul agricol, cât și de viitoarea programare financiară 2014-2020.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: