Dumbrăvenii, sub zodia lui Eminescu

Sunt așteptați să vină rezonatori de colecție ai operei Poetului

Ca în fiecare an de patru încoace, comuna Dumbrăveni va fi în sărbătoare a spiritului poetului nepereche, sâmbătă și duminică toată suflarea localității fiind așteptată la Festivalul literar „Mihai Eminescu”.
 

A patra ediție consecutivă a unei bijuterii de eveniment, care s-a bucurat, de-a lungul existenței, de invitați unul și unul, de la Răzvan Theodorescu, la Adrian Păunescu sau Fănuș Neagu, nu e puțin lucru, în vremuri ca ale noastre. Organizator: același Consiliu Local Dumbrăveni, iar creierul și inima evenimentului: același neobosit primar Ioan Pavăl, alături de „veșnic tânărul și fericele” secretar al Primăriei, Mihai Chiriac. Manifestarea, doldora de invitați de marcă, va prilejui inaugurarea Centrului de studii „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, for ce are la temelie „Caietele” marelui poet, editate de Academie, sub supravegherea acad. Eugen Simion. Sunt așteptați, așadar, să vină la festival rezonatori de colecție ai operei eminesciene, nume notorii din România, Ucraina și Moldova, de la poeți și critici literari, până la artiști plastici, iremediabil îndrăgostiți de slova Poetului, ca Eugen Simion, Vasile Tărâțeanu, Iurie Levcic, acad. Mihai Cimpoi, acad. Nicolae Dabija, acad. Alexandru Surdu (șeful Secției Filosofie și Teologie al Academiei Române), Theodor Codreanu (Iași), Viorel Dinescu (Galați), Alexandru Dobrescu (Iași), Ion Filipciuc, Ion Beldeanu, Ion Cozmei, Mihai Pînzaru-PIM.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: