Lungu nu este supărat că nu va mai fi primar de capitală de județ

Noi avem aceleași obligații, în primul rând cea de manageri, să aducem cât mai multe proiecte și cât mai mulți bani”, declară șeful municipalității sucevene Desființarea județelor în actualele granițe și constituirea altora, de dimensiuni mai mari, la nivelul celor 8 regiuni de dezvoltare, nu afectează activitatea Primăriei Suceava.
 

Ion LUNGU

Cel puțin așa a declarat, ieri, șeful administrativului urbei reședință de județ, Ion Lungu, care a reliefat că Suceava a accesat deja consistente finanțări europene și că autoritățile se concentrează pe ducerea cu succes a acestora la capăt. Lungu susține că nu are „orgolii” de mare conducător de capitală, considerând că lucrătorii de la vârful administrațiilor comunelor, orașelor și municipiilor trebuie să fie buni manageri și să aducă bani la bugetul local. „Indiferent ce mod de organizare va fi pe regiuni, nu cred că va fi afectat mersul primăriilor și aici vorbesc despre primăria municipiului Suceava. Noi avem aceleași obligații, în primul rând cea de manageri, să aducem cât mai multe proiecte și cât mai mulți bani. Deja am accesat foarte multe proiecte europene, să dea Dumnezeu să le putem duce la îndeplinire, să le putem implementa”, arată șeful municipalității, adăugând că specialiștii primăriei lucrează la proiectele pe fonduri de coeziune, disponibile din 2013, precum și la cel al asociației zonei de tip metropolitan. În ceea ce privește aspectele legate de birocrație, Lungu crede că acestea nu sunt insurmontabile și că România ar trebui să meargă înspre Uniunea Europeană, Europa fiind una a regiunilor. Primarul susține că organizarea pe structuri administrativ-teritoriale mai mari este de natură să aducă o mai mare eficiență în gestionarea proiectelor. „Restul, partea birocratică – în ideea că trebuie să mergem până la sediul de Regiune, să aducem un aviz – cred că sunt lucruri peste care se poate trece și nu împiedică desfășurarea activității”, arată edilul-șef sucevean, Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: