Cei mai mulți candidați la Bac sunt „experimentați” la română

În premieră anul acesta, la examenul de Bacalaureat desfășurat în județul Suceava, 18 candidați au participat la proba de evaluare a competențelor de limbă maternă ucraineană și toți au fost admiși.
 

Au obținut calificativul „experimentat” 14 dintre ei, iar 4 sunt „avansați”. Sunt absolvenți ai primei promoții la clasa de limbă ucraineană de la CN „Lațcu Vodă” Siret. La prima probă a acestui examen, cea de evaluare a competențelor la limba română, au fost doar 116 respinși din cei 7226 participanți. Ei au obținut rezultate foarte bune: 4250 au primit calificativul maxim „experimentat”, 2138 cel de „avansat”, numai 830 fiind cotați drept „utilizator de nivel mediu al limbii române”, nefiind niciun calificativ de „începător”. La această probă s-au înscris 6947 de concurenți care sunt absolvenți din acest an ai clasei a XII-a, din care 6834 au trecut proba, iar 113 au absentat de la examen. De asemenea, au participat 264 de candidați din promoții anterioare din cei 395 înscriși în total, toți promovând proba, majoritatea cu calificativul „utilizator începător”. În această perioadă, până pe 17 iunie, are loc a doua probă practică, de evaluare a competențelor digitale. În perioada 20-23 iunie 2011 urmează evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, iar de pe 27 iunie 2011 demarează probele scrise cu limba și literatura română. Pe 29 iunie candidații vor susține proba scrisă la disciplina obligatorie a profilului, iar pe 1 iulie vor da ultimul examen scris, la o disciplină la alegere din aria curriculară a profilului. Primele rezultate, înainte de contestații, se vor afișa pe 3 iulie 2011.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: