Bucla mijlocie

„Mica buclă” a provocat marți seara, când coloana de bicicliști a ajuns la Suceava, mare balamuc în oraș. Am străbătut drumul de la redacție, din str. Mihai Viteazul, până la intersecția bulevardului George Enescu cu Universității în aproape trei sferturi de oră. S-au format coloane imense de autoturisme pe bulevard, pe Universității și pe mai toate străzile laterale, dar și pe altele a căror „vărsare” în artera principală a orașului a fost blocată pentru ca participanții la Turul Ciclist al României să ajungă cu bine la finișul programat la Suceava.
 

Dumitru TEODORESCU

Corul de diatribe la adresa organizatorilor, administrației, poliției, politicii și a… mamelor lor a fost „măreț”. Ca și obrăznicia unor șoferi – îmi pare rău, dar tineri îndeosebi – care aplicau cu determinare dictonul „scapă cine poate” transformat iute în „se bagă cine poate”. Intersecții blocate, forțări de coloană din străzile laterale și, probabil, cea mai… englezească obrăznicie, emisă de un șofer de taxi, care forța străpungerea coloanei pentru a se înscrie pe celălalt sens, la adresa unei tinere șoferițe speriate de experiența pe care tocmai o lua în piept: „Ce cauți aici?!”. Aia a făcut ochii mari, mari, mari, dar recunosc că nici eu n-aș fi știut ce să răspund… Spre intrarea în noapte, circulația a redevenit normală. Se putea evita o asemenea babilonie? Probabil că dacă doctori în circulație ar fi pus din vreme problema spre analiza computerului, da. Deși nu cred. Suceava nu oferă căi alternative de ieșire din oraș spre Gura Humorului. Nu ne rămâne așadar decât să uităm incidentul și să ne umflăm pieptul de mândrie că am fost gazde pentru „Mica buclă”. Ba nu. Președintele Gheorghe Flutur, om încă tânăr, ne-a dat miercuri, probabil fără vreo legătură cu îngrămădirea haotică de mașini despre care am vorbit, soluția: bicicleta. Dânsul a ieșit pedalând din oraș pe drumul pe care a venit caravana de bicicliști. Bun, abandonăm mașinile, mai ale că ni se tot iau taxe de poluare. Mă tem însă că, dacă se înmulțesc bicicliștii într-atât încât bucla să devină… mijlocie, ministrul Cseke ar putea impune taxa de slăbire. Că, orice se poate, numai fără taxe, nu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI