Prin lucrările de modernizare și dotarea cu aparatură performantă de la Spitalul Județean

Numărul pacienților care se reinternează în alte spitale va scădea

Spitalul Județean Suceava nu stă prea bine la numărul bolnavilor transferați într-un alt spital pentru patologie de același tip, la 72 de ore de la internarea la spitalul sucevean, dar „avem toată convingerea că, în urma procesului de modernizare a spitalului, care este în curs, și a dotării cu aparatură performantă, ne vom încadra în procentul cerut”, a declarat directorul general al unității, ec. Vasile Râmbu.
 

El a spus că în prezent acest procent este 0,18%, iar ca spitalul să poată intra în categoria a II-a se cere un procent mai mic sau egal cu 0,03%. Managerul spitalului a in-format, referitor la lucrările de reabilitare și modernizare din spital, care vor contribui la îmbunătățirea acestui indicator, că sunt în curs de finalizare cele de la Platoul de imagistică și laboratorul de Radiologie și că a început licitația pentru lucrările de reparații capitale la Anestezie Terapie Intensivă și cele de reparații curente la secțiile de chirurgie (Chirurgie Generală, Plastică, Vasculară, Neurochirurgie). “Sperăm ca licitația să decurgă în condiții normale și că pe la jumătatea lunii se va trece efectiv la treabă. Aici vreau să remarc un sprijin foarte consistent al CJ, faptul că președintele CJ se implică asiduu în opera asta, care ne va aduce în situația de a avea pretenția de spital de categorie superioară”, a spus Râmbu. El a anunțat că pe 21 iunie vor avea loc licitațiile pentru modernizarea Blocului Operator, cu toate cele 8 săli ale sale, ceea ce va contribui la efectuarea unui număr mai mare de intervenții, mult mai complexe. O mare parte din finanțarea pentru Blocul operator este asigurată de CJ, dar nu este încă suficientă pentru realizarea de intervenții la toate cele 8 săli. „Avem însă promisiunea fermă a președintelui că la rectificarea bugetară se va veni cu suma în completare. Avem 45 miliarde de lei vechi pentru reabilitarea blocului operator, dar ne trebuie în total 60 de miliarde. Suma nu e chiar extraordinară, sunt spitale care au cheltuit mult mai mult pentru un asemenea bloc operator, însă, ținând cont că mai avem aparatură, o să ne descurcăm cu suma alocată”. Un alt proiect care va contribui la reducerea numărului de bolnavi care ajung în alte spitale este dotarea cu un angiograf pentru Centrul de terapie endovasculară și radiologie intervențională, care va fi înființat în spital: „Avem speranțe că vom avea ofertanți atunci când vom scoate la licitație spațiul aferent și mă bazez pe contactele cu firmele producătoare de aparatură de înaltă performanță. Sperăm să avem certitudini în cel mai scurt timp, în proporție de 90% este cert, dar până nu e scris pe hârtie nu trebuie să ne pronunțăm”, a mai spus Vasile Râmbu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: