Da’ de ce plătim ?

În tableta de acum câteva zile sesizam tenta… kafkiană a relației dintre plătitorii de asigurări de sănătate și autoritatea care, cică, i-ar reprezenta: Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Sugeram că războiul dintre Casă și medicii de familie are un număr imens de victime colaterale, care sunt asigurații, puși în situația de a nu beneficia de drepturi câștigate, uneori, de-a lungul a zeci și zeci de ani. Mărturie: marile sume adunate în dreptul numelor lor provenite din impozitul… pe sănătate, celebrul (și consistentul) CAS.
 

Dumitru TEODORESCU

Ne-a sunat ieri la redacție o pensionară. Cu acordul doamnei, îi deconspirăm numele: Aurica Mârza (cu â din a), din Suceava. Am precizat că numele său se scrie cu â din a pentru a nu se crede, ferească Dumnezeu, că ar fi ceva rudă cu senatorul Gavril Mîrza, om de opoziție… Doamna s-a declarat de acord cu tratamentul acordat de sanitarul-semnatar al subiectului, propunându-și ca exemplu propria situație: a contribuit zeci de ani cu sumele preluate drept CAS, ba a mai dat bani și pentru că nu a avut copii. A beneficiat acum nouă luni de asigurare, când a făcut o operație, bineînțeles gratuită. Atât. Dar întreabă cu falsă inocență femeia: dacă nu ni se mai asigură accesul la asigurare din cauza conflictului (întreținut) dintre Casa de Asigurări de Sănătate și medicii de familie, atunci de ce mai plătim CAS? Ea plătește, în continuare, din pensie, așa cum au hotărât guvernanții, 94 de lei lunar… Chiar, de ce mai plătim?…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: